Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές πριν επιφέρει μεγαλύτερα δεινά   

Ανδρουλάκης: Κατόπιν εορτής η συγγνώμη Μητσοτάκη   

Συνεχίζεται η κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με το επίκεντρο να βρίσκεται πλέον στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πολίτες.    

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε «ο κ. Μητσοτάκης να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία πριν επιφέρει νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο». 

Το παρασκήνιο της «συγγνώμης» του πρωθυπουργού στους πολίτες

Υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης ύστερα από τρεις μέρες πρωτοφανούς παράλυσης του κρατικού μηχανισμού, εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες».  

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Γεννά διαρκώς ανασφάλεια και φόβο. Με την παράλυση του κράτους, στο οποίο δεν πιστεύει, με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, με την εκτεταμένη διαφθορά» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε: 

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης ζητά συγγνώμη κατόπιν εορτής.

Πρόκειται για μισή συγγνώμη, γιατί εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, δεν είπε λέξη για όσους έμειναν και παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αλλά και τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Οι νέες εξαγγελίες προσπαθούν απλά να καλύψουν την κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης, δεν πήρε κανένα μάθημα από όσα έχουν προηγηθεί τα χρόνια της διακυβέρνησής του, συνεχίζοντας την πάγια τακτική να μετατοπίζει τις ευθύνες του σε άλλους παράγοντες». 

«Ούτε οι υποκριτικές “συγγνώμες”, ούτε οι προκλητικές δικαιολογίες, ούτε οι αποζημιώσεις εξαγοράς της σιωπής μπορούν να κατευνάσουν τη δίκαιη οργή, να “βγάλουν λάδι” την κυβέρνηση και το αστικό κράτος, του οποίου οι “ανεπάρκειες” εμφανίζονται μόνο όταν είναι να προστατευτεί ο λαός» σχολίασε μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top