Ποιος θα είναι ο «διάδοχος» του Αποστολάκη

«Θα είναι κάποιος που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος»

«Η πολιτική προστασία χρειάζεται μεγαλύτερη αναβάθμιση» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο του έντονου πολιτικού παρασκηνίου γύρω από την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το πρώτο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για τη «στροφή» που έκανε με τη μη αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα περιστατικά μιλούν από μόνα τους: «Έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες και τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο και απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί μαζί με τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πίσω τον χαρακτήριζε αποστάτη, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, προτίμησε να μην τα σπάσει με τους συντρόφους του και να μη μεινει συνεπής στις δεσμεύσεις του».

Γεωργιάδης: Ούτε για καφετζής ο Αποστολάκης

Όπως είπε, η ουσία στην όλη υπόθεση είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή σε ένα πρόσωπο «που μπορούσε να συμβολίσει αυτά για τα οποία προέκυψε η ανάγκη και για τη διαχείριση των πυρκαγιών και για τη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή.

«Η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε στο ξεκίνημά της από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει, και η αξιωματική αντιπολίτευση επέμεινε με τη γλώσσα του χτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια καταστροφική αντιπολίτευση».

Ανασχηματισμός: «Επιχείρηση επανεκκίνηση» στη... σκιά του Αποστολάκη

«Ανακοινώσαμε την κυβέρνηση έχοντας τη βεβαιότητα πως όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τα πόστα που τους έχουν ανατεθεί. Ας δεχτώ ότι ο κ. Αποστολάκης έλεγε άλλα στον πρωθυπουργό και άλλα στον κ. Τσίπρα, που εμείς δεν είχαμε αυτή την εικόνα. Παραμένει όμως το βασικό ερώτημα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τορπιλίσει μια υπερκομματική επιλογή; Ο άνθρωπος αποδέχθηκε, δέχθηκε μια πολύ σκληρή επίθεση και δεν άντεξε. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Αποστολάκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων», σημείωσε.

Ποιος θα είναι ο «διάδοχος» του Αποστολάκη

Το πρόσωπο που θα καλύψει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις. 

«Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρισιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου, αυτού του πεδίου, και η παρουσία στο δημόσιο βίο θα είναι τέτοια, που δε θα χρειάζεται να του κολλάνε ταμπέλα», σημείωσε.

Ωστόσο, δεν απάντησε εάν θα είναι από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή την Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top