Γεωργιάδης: Ούτε για καφετζής ο Αποστολάκης

«Το έβαλε στα πόδια με την πρώτη στρακαστρούκα»

Πολύ αιχμηρός κατά του Ευάγγελου Αποστολάκη ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

O υπουργός Ανάπτυξης είπε πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη κρίσιμη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο με κατά τεκμήριο κοινή αποδοχή.

Αποστολάκης: Πώς φτάσαμε στο «ναυάγιο» της υπουργοποίησής του;

«Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Θύμισε, μάλιστα, ότι στις δύο μεγάλες κρίσεις, που αντιμετώπισε η χώρα, την πανδημία και τις πυρκαγιές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει πρόσωπο κοινής αποδοχής.

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά», είπε και πρόσθεσε: «Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης. Αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός.  Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα».

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες. «Μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, ο οποίος το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα. Θα είχε βάλει τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά».

Σχετικά με τα περί συναίνεσης είπε πως προφανώς και υπήρξε ενημέρωση για την επιλογή Αποστολάκη, «αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εκ αδιαιρέτου».

«Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει», είπε.

Τέλος, απάντησε πολύ καυστικά στα περί αποστασίας, που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του κ. Αποστολάκη.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει  την Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτός είναι ο ορισμός της αποστασίας», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top