Αποστολάκης: Πώς φτάσαμε στο «ναυάγιο» της υπουργοποίησής του;

Αλεπάλληλα τηλεφωνήματα με Μητσοτάκη και Τσίπρα

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη σχετικα με την προσέγγιση του κυρίου Αποστολάκη αλλά και την άρνησή του να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (31/8/21)

Όλο το παρασκήνιο γύρω από το πρωτοφανές περιστατικό της άρνησης του κυρίου Αποστολάκη να αναλάβει ως Υπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά τις ανακοινώσεις περί ανασχηματισμού ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Ευγενίδης.

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο των αποφάσεων του Πρωθυπουργού

Στον σημερινό ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ορίσει ως υπουργό Πολιτικής Προστασίας τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Αυτό, όμως, εν τελει δε θα συμβεί καθώς ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε εκ των υστέρων τη θέση. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη, η υπόθεση της υπουργoποίησης του κυρίου Αποστολάκη δεν είναι κάτι καινούργιο. 

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Η πρώτη κρούση έγινε από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, κύριο Νικηφοράκη την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Ακούγοντας την πρόταση, ο κύριος Αποστολάκης πήρε τον χρόνο του για να σκεφτεί και την επόμενη μέρα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσει. Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο ναύαρχος Αποστολάκης ίσως εισέπραξε την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος της αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να συναινέσει στην υπουργοποίησή του. 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ιστορικό φιάσκο εξελίσσεται ο ανασχηματισμός του κ.Μητσοτάκη

Ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπεται το μήνυμα ότι η υπουργοποίηση του κυρίου Αποστολάκη δεν συνιστά καθαυτή συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτό έχει να κάνει και με την εφαρμοζόμενη πολιτική. 

Το Σάββατο 28/8 ο Αποστολάκης συμφώνησε στα υπουργικά του καθήκοντα 

Ο κύριος Αποστολάκης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό το περασμένο Σάββατο και ζήτησε να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα. Η συμφωνία μεταξύ του Κυριακού Μητσοτάκη με τον πρώην υπουργό Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αναλυτικά το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα, στο τηλεφώνημα αυτό ο πρωθυπουργός συζήτησε αναλυτικά με τον ανερχόμενο Υπουργό τις λεπτομέρειες του αξιώματος του, δηλαδή όλα όσα θα πρέπει να κάνει για την Πολιτική Προστασία, αλλά και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το τηλεφώνημα Αποστολάκη σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδεψαν

Τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις ανακοινώσεις 

Πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στις 11 το πρωί σήμερα, ο ΓΓ εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον Διευθυντή του γραφείου επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου,  και τον ενημέρωσε για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την αντιπολίτευση. 

Ευάγγελος Αποστολάκης/ eurokinissi

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κάλεσε τη Φώφη Γεννηματά για να την ενημερώσει για το γεγονός.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Αποστολάκη μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του

Ωστόσο, η υπουργοποίησή του μετά τις ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έπεσε σαν  «κεραυνός» στα γραφεία του ΣΎΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μετά από τηλεφώνημα του με τον Αλέξη Τσίπρα υποχωρεί και αρνείται τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σταλινισμός ζει»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top