Το τηλεφώνημα Αποστολάκη σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδεψαν

Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αποδεχθεί τη θέση του πρώτου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, αφού είχε ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και το νέο σχήμα της κυβέρνησης.

Η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονη, κάνοντας λόγο για πρόσκληση σε αποστασία.

«Εμπλοκή» με Αποστολάκη: Δεν αποδέχεται την πρόταση!

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου καυτηρίασε το γεγονός ότι ο κ. Αποστολάκης είχε – όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Σκληρές κουβέντες ΣΥΡΙΖΑ για Αποστολάκη: Πρόσκληση σε αποστασία

 «Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί

Μετά την έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω και απέρριψε την υπουργοποίησή του, τονίζοντας πως για τον ίδιο ήταν προϋπόθεση η διακομματική συναίνεση.

Μάλιστα, πριν προβεί στη δήλωση περί απόρριψης της θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι τον «παγίδεψαν».

«Πρόεδρε με παγίδεψαν. Μου είχαν πει οτι υπήρχε συναινεση. Καταλαβαίνω απο την αντίδραση του κομματος οτι δεν ισχύει. Θα κάνω δήλωση οτι δεν αποδέχομαι τη θέση», φέρεται να είπε στον κ. Τσίπρα.

Μαξίμου: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη ενόχλησή με μια σκληρή ανακοίνωση εκφράζει η κυβέρνηση για αλλαγή στάσης του κ. Αποστολάκη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Αποστολάκης είχε αποδεχθεί τη θέση και μάλιστα σήμερα το πρωί ενημέρωσε την Προεδρία της Δημοκρατίας πως θα ορκιστεί κανονικά.

«Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου για τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά  και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν  διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο  κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.

Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού.

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οπίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι  και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα.

Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του.

Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top