Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο των αποφάσεων του Πρωθυπουργού

Αποχωρήσεις, μετακινήσεις, νέα πρόσωπα και καραμπόλες

Η λογική του πρωθυπουργού αποτυπώνει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει θετικό έργο και γι΄ αυτό δεν άλλαξαν βασικά υπουργεία. Δεν έγινε ο σαρωτικός ανασχηματισμός που αναμενόταν, αλλά ένας ανασχηματισμός που δίνει νέα πνοή σε ανοιχτά μέτωπα όπως η υγεία και η Προστασία του Πολίτη, όπως περιέγραψε στο ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πέτρος Μποτσαράκος.

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Η απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη και η μετακίνηση Χαρδαλιά

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποχώρησε από την κυβέρνηση στη λογική της απόδοσης «αντικειμενικής» ευθύνης λόγω θέσης στο θέμα των πυρκαγιών και για την κριτική που υπήρξε στο παρελθόν και από δεξιά και από αριστερά στην κυβέρνηση για θέματα ασφάλειας.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος μετά τον ανασχηματισμό- ΙΝΤΙΜΕ

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος μετά τον ανασχηματισμό- ΙΝΤΙΜΕ

Οι πυρκαγιές  έφεραν τον Νίκο Χαρδαλιά εκτός Πολιτικής Προστασίας, αλλά τον κράτησε στην κυβέρνηση η μάχη στην περίοδο της πανδημίας και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας.

Ανασχηματισμός: Αποχωρήσεις, μετακινήσεις, νέα πρόσωπα και καραμπόλες

Ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε από το Υγείας καθώς θεωρήθηκε ότι έκλεισε ένας κύκλος στον οποίο σήκωσε το βάρος της πανδημίας και αναλαμβάνει πλέον ένα νέο στοίχημα που είναι ο Τουρισμός.

Κικίλιας: «Φεύγω από ένα υπουργείο που με σημάδεψε ανεξίτηλα»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήγε στο προστασίας του Πολίτη σαν μια απόδειξη ότι υπάρχουν και δεύτερες ευκαιρίες σε όσους βγαίνουν εκτός κυβέρνησης, ενώ επελέγη και με πολιτικά χαρακτηριστικά και λόγω του αριστερού του παρελθόντος.

Ο Θάνος Πλεύρης επελέγη για το υπουργείο Υγείας επειδή υπήρξε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, σε προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας και θεωρείται γνώστης όσο λίγοι. Τον πλαισιώνει η Μίνα Γκάγκα, η οποία ως Πρόεδρος του κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και θα αναλάβει τα νοσοκομεία.

Τέλος, ο Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης λόγω της καραμπόλας και της μετακίνησης του Βασίλη Κικίλια. Ο πρωθυπουργός ήταν ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του και θα τον συναντήσει κατ΄ ιδίαν τις επόμενες μέρες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top