Κικίλιας: «Φεύγω από ένα υπουργείο που με σημάδεψε ανεξίτηλα»

Ανασχηματισμός: Η τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υγείας

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλιας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υγείας/ (31/8/21)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας, με απερχόμενο τον Βασίλη Κικίλια και ανερχόμενο τον Θάνο Πλεύρη. 

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ο Βασίλης Κικίλιας ήταν λακωνικός αλλά και συγκινημένος, ευχαριστώντας όλους όσοι έδωσαν μαζί του τη μάχη για τον κορωνοϊό: «Φεύγω από το υπουργείο το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα τόσο πολιτικά όσο και ανθρώπινα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο υπουργό και τη νέα αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και θα τους στηρίξω όσο χρειάζεται για να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως αυτή της πανδημίας». 

τελετή παράδοσης υπουργείου Υγείας

Θάνος Πλεύρης, Βασίλης Κικίλιας, Μίνα Γκάγκα/ eurokinissi

Μίλησε επίσης για τις τομές που έγιναν στο σύστημα υγείας και επισήμανε ότι η πανδημία ανέδειξε τα ισχυρά του στοιχεία.

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί

Ο πρώην Υπουργός Υγείας, ο οποίος πλέον μεταφέρεται στο υπουργείο Τουρισμού, έκανε έναν παραλληλισμό με το άθλημά του το μπάσκετ: «Πιστεύω στο ομαδικό παιχνίδι» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Θάνος Πλεύρης: «Δεν υπάρχει τιμωρητική στάση απέναντι σε αυτούς που δεν εμβολιάζονται»

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκίνησε τη δήλωσή του τονίζοντας τη μεγάλη τιμή που του κάνει ο πρωθυπουργός τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υγείας: «Αφήνετε ένα έργο επιτυχημένο όχι μόνο όσον αφορά την πανδημία αλλά και συνολικά του τομέα της υγείας» είπε, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Θάνος Πλεύρης

Θάνος Πλεύρης/ eurokinissi

«Πριν από 20 χρόνια όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου για το δίκαιο της υγείας δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προσφέρει στον τομέα της υγείας. «Θα εργαστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του τομέα της υγείας και ο στόχος μας είναι να πετύχουμε» τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τιμωρητική στάση απέναντι σε αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Όμως υπογράμμισε, όπως ένας νοσηλευτής ή γιατρός δεν θέλει να εμβολιαστεί έτσι κι ένας ογκολογικός ασθενής έχει το δικαίωμα να μην δέχεται την νοσηλεία γιατρών και νοσηλευτών που είναι ανεμβολίαστοι.

Πυρά από αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό: Ομολογία αποτυχίας

Μίνα Γκάγκα: Η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας είναι η νέα αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας 

Τα νέα της καθήκοντα ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέλαβε από σήμερα και η γιατρός πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα.

Μίνα Γκάγκα

Μίνα Γκάγκα/ eurokinissi

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι στο πρόσωπό της τιμά όλο το ΕΣΥ που δίνει την μάχη της πανδημίας. Αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού προτρέποντας όλους να επισπεύσουν το ραντεβού τους και υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. 

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος αποχωρεί από το Υπουργείο Υγείας αλλά δε μεταφέρεται σε κάποιο άλλο Υπουργείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top