Αιχμές Μητσοτάκη για ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκία για το μεταναστευτικό

«Η θάλασσα έχει σύνορα» τόνισε στην τελετή ένταξης σκαφών στο Λιμενικό

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αιχμές διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις θέσεις του  ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό αλλά και για τη στάση της Τουρκίας, στην τελετή ονοματοδοσίας των δύο πρώτων από τα τέσσερα μεγάλα περιπολικά σκάφη που θα ενισχύσουν φέτος τον στόλο του Λιμενικού Σώματος.  

 

«Ξύλο» Δένδια στον Τσαβούσογλου για τις τουρκικές προκλήσεις!

«Με την εμπειρία του Έβρου, αλλά και του Αιγαίου, θα χαρακτήριζα τα σκάφη του Λιμενικού “πλωτά συνοριακά φυλάκια”. Γιατί, σε πείσμα όσων ακούστηκαν στο παρελθόν, η θάλασσα έχει σύνορα» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Μήνυμα έστειλε και προς την Τουρκία, για τη στάση της οποίας ανέφερε:  

Μαξίμου: Σε πλήρη συνεννόηση με Μητσοτάκη ο «εξάψαλμος» Δένδια σε Τουρκία 

«Καθαρή, ωστόσο, θα πρέπει να είναι και η απάντηση που περιμένει η Ελλάδα και η Ευρώπη από την απέναντι όχθη του Αιγαίου. Η Τουρκία έχει, τώρα, την ευκαιρία να επιστρέψει στο πνεύμα της Κοινής Δήλωσης για το Μεταναστευτικό. Να πάψει να εξάγει ροές παρανόμων, αντιμετωπίζοντας, επιτέλους, αποτελεσματικά τους διακινητές που δρουν από τις ακτές της. Με πρώτη κίνηση, την επιστροφή στο έδαφός της των 1.450 ανθρώπων, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί τελεσίδικα».

Τα δύο περιπολικά σκάφη τύπου P355, μήκους 38,6 μέτρων που μπορούν να πλεύσουν με ταχύτητα άνω των 35 κόμβων και να επιχειρήσουν σε ακτίνα εκατοντάδων ναυτικών μιλίων προτού χρειαστούν ανεφοδιασμό. Διαθέτουν υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης και αστυνόμευσης του θαλάσσιου πεδίου καθώς και χώρους για τη μεταφορά περίπου 20 διασωθέντων, πέραν του 12μελούς πληρώματος.

ονοματοδοσία σκάφους Λιμενικού

Η ονοματοδοσία σκάφους του Λιμενικού παρουσία του πρωθυπουργού  

Τα δύο πλοία ονομάστηκαν προς τιμήν δύο πεσόντων ηρώων του Λιμενικού Σώματος: του Πλωτάρχη Γεώργιο Κωτούλα, ο οποίος εκτελέστηκε το 1942 από τις κατοχικές δυνάμεις στο σκοπευτήριο της Καισαριανής αφότου συνελήφθη στην προσπάθειά του να μεταβεί στη Μέση Ανατολή για να συνεχίσει τον αγώνα, και του Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το 1997 από πυρά λαθρεμπόρων μεταξύ Κέρκυρας και Ηπείρου, ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει την παράνομη είσοδο φορτίων στη χώρα μας. 

Στην τελετή έλαβαν μέρος η μητέρα του Λιμενοφύλακα Ζαμπάτη και εκπρόσωπος της οικογένειας Κωτούλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top