Πελώνη: Σε όλα τα φαρμακεία τα self test έως το τέλος της εβδομάδας

«Να μην εφησυχάζει και να χαλαρώνει όποιος έχει αρνητικό τεστ»

Από την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκινά σταδιακά η δωρεάν διάθεση των self tests, από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου ηλικίας 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, κατά προτεραιότητα.

Έφτασαν 1 εκατ. self tests στην Ελλάδα - Από αύριο στα φαρμακεία

Στη συνέχεια, θα υπάρξει επέκταση της διάθεσής τους στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και μετά στους πολίτες άνω των 67, «που έχουν ήδη θωρακιστεί, σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό».

«Να μην εφησυχάζει και να χαλαρώνει όποιος έχει αρνητικό τεστ»

«Τα self test συνιστούν συμπληρωματικό μέσο έγκαιρης διάγνωσης και δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους που γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

«Να μην νομίζει όποιος έχει αρνητικό ατομικό τεστ ότι μπορεί να εφησυχάζει, να χαλαρώνει, να συνωστίζεται. Αλλά να συνεχίσει να φοράει τη μάσκα του, να τηρεί τις αποστάσεις, να εφαρμόζει τα μέτρα ατομικής υγιεινής», υπογράμμισε.

«Καμπανάκι» για μέτρα: Αν δεν τηρηθούν, ίσως κλείσουν πάλι τα καταστήματα

Παράλληλα, σημείωσε πως η αντίστοιχη στρατηγική για self test, που ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, δικαιώνει την ελληνική απόφαση για τη δωρεάν διάθεσή τους.

Γιατί δεν άνοιξαν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Αναφερόμενη στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δίνει βαλβίδες αποσυμπίεσης στην κοινωνία για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων».

Τα 7 +1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Σχετικά με την απόφαση μη άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, είπε πως η επιτροπή πήρε την απόφαση λόγω της τάσης για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις περιοχές αυτές.

«Από σήμερα θα γίνονται 50.000 εμβόλια καθημερινά»

Η κυρία Πελώνη είπε πως το αποτύπωμα των εμβολιασμών στη χώρα μας είναι θετικό, καθώς παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 75 ετών, αλλά και στους συμπολίτες μας 60-64 ετών, που άρχισαν να εμβολιάζονται μόλις πριν έναν μήνα.

«Αυτό το μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί -σχεδόν όσοι έγιναν από την αρχή μέχρι σήμερα- ενώ το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουμε ακόμη περισσότερα εμβόλια», σημείωσε, επισημαίνοντας πως από σήμερα θα γίνονται 50.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top