«Καμπανάκι» για μέτρα: Αν δεν τηρηθούν, ίσως κλείσουν πάλι τα καταστήματα

Σταμπουλίδης: Δε μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δε θα κατεβάσουν πάλι ρολά

Το μήνυμα ότι πρέπει η επαναλειτουργία της αγοράς να γίνει με τήρηση των μέτρων, αλλιώς κινδυνεύουμε με πισωγύρισμα, έστειλε ο γ.γ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης / Πηγή βίντεο: Σκάι

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για επιστροφή σε πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα έκρουσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σήμερα, ημέρα που άνοιξε και πάλι το λιανεμπόριο μετά από δύο μήνες.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μια τάξη και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν, όμως, δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας», είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μιλώντας στο Mega.

Έκτακτο επίδομα έως 4.000 σε επιχειρήσεις τον Απρίλιο

O κ. Σταμπουλίδης ήταν ξεκάθαρος πως «δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο», ωστόσο – μιλώντας στον Σκάι – σημείωσε πως εάν πούμε ότι τα καταστήματα θα κλείσουν και πάλι, τότε οι πολίτες θα ξεχυθούν μαζικά και τότε πιθανόν να υπάρξει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Γι’ αυτό από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται πιστά τα μέτρα, για να μην υπάρξουν «πισωγυρίσματα» στην πορεία για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, βήμα – βήμα.

«Δεν έπρεπε να σταματήσει το click away»

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου εξέφρασε την άποψη ότι η λειτουργία των καταστημάτων με click away δεν έπρεπε να σταματήσει.

Όπως είπε, στην ένδυση και την υπόδηση όντως δεν εξυπηρετεί, «αλλά σε μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε».

Πώς κάνουμε τις αγορές μας στα καταστήματα

Οι αγορές από σήμερα θα γίνονται με ραντεβού με τη μέθοδο του click away ή του click in shop και με αποστολή μηνύματος στο 13032, μία φορά την ημέρα και για τρεις μόνο ώρες. 

SMS στο 13032: Τι στέλνει ο καταναλωτής και ποια απάντηση λαμβάνει

Αφού στείλουν οι πολίτες το SMS, θα λαμβάνουν απαντητικό μήνυμα που θα επιβεβαιώνει ότι μπορούν να μετακινηθούν.

Κατά τη μετακίνησή τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και το απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησής τους για να το επιδείξουν στους αστυνομικούς σε περίπτωση ελέγχου. 

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, σε ενδεχόμενο έλεγχο, οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν το μήνυμα στο 13032 και το αποδεικτικό μήνυμα από την επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια των 3 ωρών, μπορούν να επισκεφτούν περισσότερα του ενός μαγαζιά, αρκεί να έχει κλειστεί το ραντεβού.

Όλα ανοικτά ακόμη για το Πάσχα

Το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού είναι ένα ζήτημα, που απασχολεί χιλιάδες πολίτες, ενόψει των διακοπών του Πάσχα.

Από τη κυβέρνηση διαμηνύουν ότι ακόμη είναι νωρίς για αποφάσεις, καθώς πρέπει να αξιολογηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το πρώτο άνοιγμα και μετά να εξεταστεί κατά πόσον είναι εφικτό να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση εκτός νομού θα βρεθεί στο τραπέζι μετά τις 15 Απριλίου, αφού θα έχουν ανοίξει (έστω εν μέρει) την ερχόμενη εβδομάδα και τα σχολεία, με τις τάξεις του Λυκείου να αποτελούν προτεραιότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top