Τσίπρας: Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή και από το δράμα της πανδημίας

Τι ανέφερε ο Ν. Παππάς για την πρόταση παραπομπής του σε προανακριτική    

Την απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, και τις ενέργειές του στο ζήτημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. 

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας  

«Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει βάλει «τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορής και αναποτελεσματικής καραντίνας». 

Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ με 4.340 νέα κρούσματα σήμερα!

«Έχετε αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας απροστάτευτο, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρεύσουν. Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας. Στις ΜΕΘ δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα. Ενώ δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν στη λίστα αναμονής, πρόχειρα διασωληνομένοι στους θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση πως ρίχνει «την ευθύνη μια στους πολίτες, μια στους γιατρούς», σχολιάζοντας  ότι μετά τις «επιτάξεις φιάσκο», τα "βάζουν" τώρα με τους «φαρμακοποιούς, με τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες».

Υπόθεση Καλογρίτσα: Προανακριτική επιτροπή για τον Nίκο Παππά ζητά η ΝΔ

Παππάς: Είμαι υπερήφανος για την πρόταση της ΝΔ εναντίον μου   

Από την πλευρά του ο Ν.  Παππάς ανέφερε ότι είναι περήφανος που ανεβαίνει στο βήμα με αφορμή τη «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου» πρόταση της ΝΔ, η οποία είναι «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό».

Νίκος Παππάς στη Βουλή για την προανακριτική επιτροπή

Για την υπόθεση Καλογρίτσα, υποστήριξε ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, ότι η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους, αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, και αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Όπως είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια. Επίσης ότι τα 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου: «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε ο κ. Παππάς.


Απόσπασμα της ομιλίας Ν.Παππά στη Βουλή για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του    

«Σφαγή» στη Βουλή: Ο Πολάκης, τα γουρούνια και ο... Κολοκοτρώνης

Η ψηφοφορία επί της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής  

Η συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Ν. Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, μετά από πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

Στις 19:00 αναμένεται να αρχίσει η προγραμματισμένη μυστική ψηφοφορία. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετέχει ο βουλευτής κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης. Σημειώνεται επίσης, ότι η μυστική ψηφοφορία μπορεί να γίνει τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με επιστολική ψήφο, μετά την τροποποίηση του άρθρου 70Α του Κανονισμού της Βουλής. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι βουλευτές θα ψηφίζουν σε ομάδες των 50, ανά ημίωρο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top