«Σφαγή» στη Βουλή: Ο Πολάκης, τα γουρούνια και ο... Κολοκοτρώνης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παραλήρημα - Άγριος τσακωμός με τον Πλεύρη

«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τη συσταση ή όχι προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παύλος Πολάκης πήρε τον λόγο και έκανε παραληρηματική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την κόμμα των δοσιλόγων και των μαυραγοριτών.

«Κάθε μέρα βγάζουμε το πώς διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα και δε βλέπουμε να συγκινείται κανένας εισαγγελέας! Να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δε θα ξεχαστεί. Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τολμάτε εσείς η παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού να μιλάτε για διαφθορά και διαπλοκή. Να είστε σίγουροι, η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από τη πρώτη», είπε.

Υπόθεση Καλογρίτσα: Προανακριτική επιτροπή για τον Nίκο Παππά ζητά η ΝΔ

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε πως δεν περιμένει να ανακαλέσει ο κ. Πολάκης, ο οποίος προσέβαλε τη Νέα Δημοκρατία και όσους την ψηφίζουν.

«Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως στο παράδειγμα του Αισώπου με τον χοίρο και το λέοντα. Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη. Πρέπει όμως να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η έκφραση του κ. Πολάκη ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλογισμού εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθετε εσείς του 3% που πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνησή της, έβλαψε περισσότερο τη δημοκρατία και τον τόπο στα 4 χρόνια», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παύλος Πολάκης πήρε εκ νέου τον λόγο υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων και του Βελουχιώτη, ενώ η ΝΔ σε εκείνη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών».

«Κύριε Πλεύρη, γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς, και τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα, γιατί η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο. Από τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και το Πολυτεχνείο», σημείωσε.

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι ο κ. Πολάκης και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, η οποία πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και η οποία διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού.

«Ξέρουμε το ήθος του Πολάκη, βλέπετε τον διχαστικό του λόγο! Το 2021 θέλουν να χωρίσουν τον ελληνικό λαό! Η παράταξη αυτή μετά τον εμφύλιο έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη δημοκρατία που έχουμε!», τόνισε, από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα των βουλευτών να στείλουν και επιστολική ψήφο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.

Οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ)

2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top