Υπόθεση Καλογρίτσα: Προανακριτική επιτροπή για τον Nίκο Παππά ζητά η ΝΔ

Ζητείται η διερεύνηση αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος

Καταπέλτης για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, είναι στο συμπληρωματικό υπόμνημα 18 σελίδων που κατέθεσε στον Εισαγγελέα, ο Χρήστος Καλογρίτσας - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 20/1/21

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Καλογρίτσα στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει η ΝΔ με πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο γενικός γραμματέας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, «μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνεται ότι προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Παππά».

Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για Παππά

Με την πρόταση, την οποία υπογράφουν 30 βουλευτές της ΝΔ, ζητείται η διερεύνηση αδικημάτων που φέρεται ότι τέλεσε ο Νίκος Παππάς κατά την άσκηση των καθηκόντων του και αφορούν:

  • δωροληψία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και
  • παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος

Η πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια, ενώ μετά από 10 μέρες θα εγγραφεί ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ψηφοφορία και απαιτείται η υπερψήφιση της από 151 βουλευτές για τη συγκρότηση της Προανακριτικής.

Νίκος Παππάς

O πρώην υπουργός Επικρατείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου μήνα, διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά, σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC. Ο κ. Καλογρίτσας έχει αναφερθεί σε εικονική συναλλαγή τους, προκειμένου να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ και να μπορέσει να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο επιχειρηματίας έχει αναφερθεί ευθέως στον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, στον οποίο αποδίδει τον ρόλο του ενορχηστρωτή, σε μία προσπάθεια να αποκτηθεί τηλεοπτική άδεια από πρόσωπα της επιρροής του. Ο  εργολάβος υποστηρίζει μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

Ο εργολάβος- επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας

Ο εργολάβος- επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας

ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Κίνηση απελπισίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά στην υπόθεση Καλογρίτσα, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την ως «κίνηση πολιτικής απελπισίας» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που «αναζητά σωσίβιο». Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «κανένας αντιπερισπασμός δε θα καταφέρει να σταματήσει τη κατάρρευση της κυβέρνησής του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού απέτυχε παταγωδώς στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας και της οικονομίας, αναζητά σωσίβιο σε προανακριτικές επιτροπές. Πρόκειται για κίνηση πολιτικής απελπισίας.

Η κυβέρνηση που έχει χειραγωγήσει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ με κρατικές διαφημιστικές δαπάνες και έχει απαλλάξει τους ιδιοκτήτες καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης, στήνει προανακριτική για να δικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά εφάρμοσε το Σύνταγμα και υποχρέωσε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στη τσέπη.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Μητσοτάκης καλό είναι να γνωρίζει ότι κανένας αντιπερισπασμός δε θα καταφέρει να σταματήσει τη κατάρρευση της κυβέρνησής του».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top