Στη Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για Παππά

Για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Χρήστος Καλογρίτσας

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά, σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει αναφερθεί σε εικονική συναλλαγή τους, προκειμένου να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ και να μπορέσει να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπόθεση Καλογρίτσα: Στη Βουλή η δικογραφία για Νίκο Παππά

Ο επιχειρηματίας αναφέρεται ευθέως στον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, στον οποίο αποδίδει το ρόλο του ενορχηστρωτή, σε μία προσπάθεια να αποκτηθεί τηλεοπτική άδεια από πρόσωπα της επιρροής του.

Η εισαγγελία έχει περιλάβει έξι αδικήματα στη σικογραφία, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

«Είχα μία πρώτη ενημέρωση από τους συναδέλφους κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλο, από τους οποίους ζήτησα να δουν τις δικογραφίες. Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΔ με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπουγάς, σχολιάζοντας τόσο τη δικογραφία για την υποθεση Καλογρίτσα, όσο και τη δικογραφία για τη Folli Follie. 

Γ. Μπούγας: Απαντώντας στο αν υπάρχει ενδεχόμενο σύστασης μιας Προανακριτικής Επιτροπής, είπε: «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το αποδεικτικό υλικό και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας όταν έχουμε προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top