Επεισόδια Ν. Σμύρνη: Συνέχεια κόντρας με δήλωση Τσίπρα - απάντηση Πελώνη

Στ. Παναγούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έστελνε μηνύματα σε στελέχη να πάνε στη Νέα Σμύρνη

Με νέα επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του,  συνεχίσθηκε η κόντρα για τα χθεσινά επεισόδια  στη Νέα Σμύρνη, αλλά και με απάντηση από την πλευρά του Μαξίμου, με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη.   

Έκτακτο «διάγγελμα» Μητσοτάκη: Θλιβερές οι εικόνες βίας 

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη  ότι «επενδύει στον διχασμό», ενώ καταδίκασε την επίθεση κατά του αστυνομικού. 

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο «Ινδιάνος» για τον τραυματισμό του αστυνομικού

«Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία. Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός. Που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης», αναφέρει  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του». «Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό», δηλώνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρει επίσης ότι  ο πρωθυπουργός «την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά».

Επίθεση από αντιεξουσιαστές στη βουλευτή της ΝΔ Αλεξοπούλου σε αιμοδοσία!

«Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας  ότι «το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες» και  ότι «οι νέες και οι νέοι  ξυλοκοπούνται αναίτια», « άνθρωποι  τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές».

«Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο», αναφέρει ακόμη ο κ. Τσίπρας και καλεί «τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό».

«Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΕΛΩΝΗ:  ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για το εάν δέχεται το ρίσκο, που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Πελώνη αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή της: 

«Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν. Το "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του.

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του».

Πολιτική κόντρα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη υπήρχε και  νωρίτερα σήμερα με την κυβέρνηση να καταλογίζει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ  και για τη διασπορά της πανδημίας και την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι η ευθύνη για την ένταση ανήκει στον πρωθυπουργό.  

Επεισόδια και χημικά στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός 

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Όμως, και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, «έδειξε»  την Κουμουνδούρου  για την συγκέντρωση  και την διασπορά της πανδημίας.

«Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΖΑ, πολλά έχουν αποχωρήσει από αυτά, έπαιρναν μηνύματα ή τηλεφωνήματα “Ολοι το βράδυ στη Νέα Σμύρνη"»/ 

 ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΜΟΚΡΑΤΙΑ» 

Πρίν απο λίγο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε video, με το οποίο επιτίθεται στον πρωθυπουργό για το διάγγελμά του. «Λυμένα χερια/δεμένη Δημοκρατία . Λέμε όχι στην αστυνομοκρατία" είναι το μήνυμα που περνά 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση στον αστυνομικό και  έκαναν αμφίπλευρη κριτική.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις: 

Α. Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ):  «Τέρμα τα παιχνίδια με τη βία, η βία δεν είναι παιχνίδι ούτε πολιτικό ούτε κομματικό».

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ):» Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού δεν αθωώνει τις κυβερνητικές επιλογές και το κλίμα αστυνομοκρατίας».

Κ. Βελόπουλος (πρόεδρος Ελληνικής Λύσης): «Η βία κύριοι είτε δεξιά είτε αριστερά είτε κεντρώα είναι βία»  

Κρ. Αρσένης (ΜεΡΑ25): «Αλλάξτε πορεία, σταματήστε την καταστολή και τον εκφοβισμό οικογενειών». 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top