Παπανδρέου: Ανάβει… φωτιές ζητώντας συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων

«Υπάρχει ανάγκη για μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης»

Γιώργος Παπανδρέου

Αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να πυροδοτήσει η νέα παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Πατρινόραμα» κάνει λόγο για «ανάγκη για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», μιλώντας και για συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων.

Επιμένει στο «λεφτά υπάρχουν» ο Παπανδρέου: «Πού τα πάτε όμως κ.Μητσοτάκη;»

«Η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά απαραίτητο εγχείρημα. Πολύ περισσότερο, γιατί στις προσωπικές στοχεύσεις διαφόρων στελεχών προστίθενται και σκοπιμότητες ηγεσιών», τονίζει και προσθέτει: «Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, απαιτεί ήθος, αρχές, αξίες, ιδανικά, στόχευση και στρατηγική. Κοντολογίς, προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, επιλογές, πολιτικές, χρονοδιαγράμματα κ.α.».

«Υπάρχει ανάγκη, πράγματι, για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ριζοσπαστικής, οραματικής αλλά και ρεαλιστικής, που να συμβάλει στη συγκρότηση μιας συμμαχίας προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την πραγματοποίηση της μεγάλης στροφής που πρέπει να γίνει. Την αλλαγή πορείας. Όχι απλά την κατάκτηση της εξουσίας για την εξουσία. Μια προοδευτική στροφή, που θα δυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και θα καταστήσει αυτονόητη τη συμμετοχή της κοινωνίας», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top