Επιμένει στο «λεφτά υπάρχουν» ο Παπανδρέου: «Πού τα πάτε όμως κ.Μητσοτάκη;»

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για σειρά αποφάσεων σχετικά «με τη διαχείριση των χρημάτων, τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, θεσμών, αλλά και την πρόσληψη εργαζομένων στο δημόσιο, με έκτακτες διαδικασίες και χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων από τη Διαύγεια».

Βουλή: Κόντρα από τα παλιά ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για το ποιος φταίει για τα… μνημόνια!

Ο κ. Παπανδρέου είπε πως σπαταλήθηκαν χρήματα των πολιτών «με τη γνωστή κορωνο-λίστα για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ», ενώ χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» το μεταρρυθμιστικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Εισάγετε πάλι τη γαλάζια συνέντευξη του κ. Παυλόπουλου στο ΑΣΕΠ. Να ξεχάσουμε τους άπειρους σταζιέρ και τους συμβασιούχους του κ. Παυλόπουλου, που τους κοροϊδέψατε, κλείνοντας το μάτι για μια δήθεν μονιμοποίηση; Ούτε εδώ ελήφθη το μήνυμα των αιτιών της κρίσης και της προσφυγής στον αναγκαστικό δανεισμό», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Κικίλιας: Θα ενημερωθούν όλοι για τις αντενδείξεις του εμβολίου

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε στο «λεφτά υπάρχουν», αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς από το γεγονός ότι, ακόμη και σήμερα, ο κ. πρωθυπουργός, δηλώνει ότι για την κρίση, φταίει το "λεφτά υπάρχουν" και όχι η οικονομική διαχείριση και η λογιστική απάτη της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή. Κύριε Μητσοτάκη, λεφτά υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι άλλο. Πού τα πάτε;».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντα πως το 2010 η ΕΕ έπρεπε να παραδειγματιστεί από την Αμερική και να στηρίξει την Ελλάδα και άλλες χώρες πχ. με ευρωομόλογα, αντί να είναι τιμωρητική, «όπως το περιγράφει γλαφυρά ο Μπάρακ Ομπάμα στο πρόσφατο βιβλίο του».

Ο κ. Παπανδρέου έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην ΕΛΣΤΑΤ και τα Greek statistics: «Ακόμα και σήμερα υποστηρίζεται ότι ο Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ, διαστρέβλωσε τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2009. Όταν εσείς αγνοείτε την επιστημονική τεκμηρίωση, την οποία όμως θέλετε να επικαλείστε; Όταν, με τα δικά του στοιχεία, κατάφεραν να φύγει ο αστερίσκος των greek statistics στην Eurostat. Όταν και σήμερα, που θα ψηφίσετε τον προϋπολογισμό της ΝΔ, αυτός θα βασίζεται στα στοιχεία αυτού του ανθρώπου που κυνηγήθηκε όσο κανείς άλλος, απλά γιατί έκανε άξια τη δουλειά του, αποκαλύπτοντας απλές αλήθειες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top