«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με βολές και από Παρασκευόπουλο κατά Ποινικού Κώδικα

Στην αντεπίθεση ο Κοντονής μιλά για «συκοφαντία και σταλινισμό»   

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Ποινικό Κώδικα, τον οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα το 2019, καθώς μετά τον Σταύρο Κοντονή ακόμη ένας πρώην  υπουργός Δικαιοσύνης,  ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «καρφώνει»  τον διαδοχό τους και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη  Καλογήρου,  για τις ρυθμίσεις που μειώνουν τις ποινές στους Χρυσαυγίτες. 

Παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για Τσίπρα

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού Kώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο , περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος στον Real Fm.   

Αργότερα πάντως ανασκεύασε, υποστηρίζοντας:  «Για πολλοστή φορά από μια τοποθέτησή μου απομονώνεται μια φράση και αναπαράγεται με τίτλους που διαστρεβλώνουν το μήνυμα, ώστε  να πλήττονται  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ομιλών. Η επόμενη ακριβώς φράση της επίμαχης δήλωσής μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, δικαιολογεί την προώθηση του Ποινικού Κώδικα. Προσθέτω ρητά ότι και σήμερα, αντίθετα με τον Σταύρο Κοντονή,  θα συμφωνούσα με την ανάγκη ψήφισης του νέου Κώδικα.Φυσικά, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή, που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης»,

Χρυσή Αυγή: Οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που τη ρίχνουν στα «μαλακά»
   

 

Ο νέος Ποινικός Κώδικας επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάντως πολλά «δώρα»  στη Χρυσή Αυγή,  όπως η κατάργηση της αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, η μείωση της ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα.

Η κυβέρνηση προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβανει εκλογικό κωλυμα για όσους εχουν καταδικαστει για εγκληματικη οργανωση. Μαζί με την υπόλοιπη  αντιπολίτευση «πυροβολούν» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας "τη γλιτώνει" η Χρυσή Αυγή!

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε βελτίωσε το Κράτος Δικαίου ενώ η Κουμουνδούρου «σφάζεται» με τον Σταύρο Κοντονή και του δειχνει την πόρτα εξόδου,  κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απέρριψε στη Βουλή τις τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ  και προανήγγειλε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που πάντως δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.     

Ο πρώην υπουργός τους απάντησε εγκαλώντας τους για «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού» ενώ δήλωσε  ότι παραιτείται από τα όργανα του κόμματος,  εκφράζοντας τη διαφωνία του συνολικά με την πολιτική τους.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top