Παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού»

Την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Oι θέσεις και τα αξιώματα που χάνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής 

Αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο κ. Κοντονής άφησε εκ νέου αιχμές και είπε πως είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία. Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Κοντονής είπε ότι ανακύπτουν πολιτικές ευθύνες για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λόγω ορισμένων εξ αυτών, δεν θα επιβληθούν κάποιες ποινές στους καταδικασμένους για την δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ουσιαστικά ανέφερε ότι η απομάκρυνση του από το υπ. Δικαιοσύνης σχετίζεται με τις εν λόγω αντιρρήσεις του, ενόψει της κατάληξης κρίσιμων δικαστικών διαδικασιών, όπως αυτή για την Χρυσή Αυγή και η διερεύνηση των ευθυνών για την φονική φωτιά στο Μάτι..

ΝΔ: Αποδεικνύεται ο απροκάλυπτος κυνισμός του Τσίπρα

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται  για τις «σοκαριστικές αποκαλύψεις Κοντονή», το κυβερνών κόμμα αναφέρει «οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα».

«Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να «πέσουν στα μαλακά». Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επι της θητείας του», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top