ΑΑΔΕ: Πώς θα είναι το νέο Taxisnet

Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα

Εφορία

Εκτεταμένη αναβάθμιση δέχεται το νέο Taxisnet της ΑΑΔΕ, ενσωματώνοντας και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Στο νέο Taxis δρομολογείται πλέον η εκτεταμένη αναβάθμιση 3 πληροφοριακών συστημάτων φορολογίας και ο επιχειρησιακός εκσυγχρονισμός της ΑΑΔΕ προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων

Θα ενσωματώνει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και data mining για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι μόνο.

Ειδικότερα, η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει τη δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να εντοπίζουν αμέσως ποιες φορολογικές δηλώσεις είναι αληθείς και ποιες ψευδείς ή ακόμα και να ελέγχουν έξυπνα τις κινήσεις των φορολογούμένων σε σχέση με την ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων.

Μύκονος: Ζητείται τυλιχτής σε σουβλατζίδικο με… 3.600 ευρώ τον μήνα!

Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να αντλεί δεδομένα από μια τεράστια δεξαμενή πληροφοριών και στοιχείων για τα εισοδήματα την ακίνητη και κινητή περιουσία, τις δαπάνες, τις καθημερινές συναλλαγές με καταστήματα αλλά και τις τραπεζικές κινήσεις.

Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Τσίπρας: Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να βγω και νωρίς

Ανδρουλάκης: Έγινα Παναθηναϊκός από ένα… ποντίκι

Έτσι, θα ανιχνεύονται σε πραγματικό χρόνο ύποπτα περιστατικά φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ενώ οι φορολογούμενοι θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη συμπεριφορά τους, όπως  «στρατηγικός κακοπληρωτής» , «πιθανότητα  φοροδιαφυγής».

ΑΑΔΕ: Και εφαρμογή στα κινητά

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει ήδη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με στόχο να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών απλοποιώντας τη διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, να πληρώνουν  τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες  υποχρεώσεις τους.

Πώς θα βάλετε ηλιακό θερμοσίφωνα με 300-400 ευρώ

Ουσιαστικά, η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο. Ο επαγγελματίας για παράδειγμα θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου. Εάν π.χ. έως τις 30 Μαΐου δεν έχει πληρώσει τον ΦΠΑ θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης. Το ίδιο θα γίνεται για τον φόρο εισοδήματος, το ΕΝΦΙΑ ή για κάποιον οφειλέτη που έχει ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top