Τσίπρας: Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να βγω και νωρίς

Το «ρουσφέτι» που του ζήτησαν οι γιοι του όταν ήταν πρωθυπουργός

«Με αηδιάζουν οι πολιτικοί που κλαίνε δημόσια, αλλά δεν έχουν την ευαισθησία να κλαίνε ιδιωτικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» στο Mega.

«Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος γενικά, μπορεί να με συγκινήσει και το βλέμμα ενός ανθρώπου», εξομολογήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Δείχνουν πανικό οι προεκλογικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη

O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν είναι ανάγκη για να κάνει κάποιος σημαντικά πράγματα στην πολιτική να «έχει αξιώματα» και ότι αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

«Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να βγω και νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν την παλεύω να μιλάω για πολιτικά με φίλους»

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εάν έχει φίλους που διαφωνούν πολιτικά και αν τσακώνεται μαζί τους, δήλωσε πως έχει φίλους που δεν έχουν ίδιες πολιτικές απόψεις, ωστόσο δεν τσακώνεται μαζί τους.

Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Ένας λόγος είναι, όπως είπε, πως όταν βρίσκεται με φίλους δεν «την παλεύει» να μιλάει για πολιτικά.

Ποιες ταινίες βλέπουν τα παιδιά του

«Οι γιοι μου βλέπουν Λούμπεν και Ράδιο Αρβύλα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας πως δεν έχουν τηλεόραση στον σπίτι «για να διαβάζουν τα παιδιά».

«Έχουμε όμως ένα προτζέκτορα όπου τα αγοράκια του σπιτιού βλέπουμε ποδόσφαιρο και η μαμά τσαντίζεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το ποια σειρά παρακολούθησε τελευταία, είπε πως είδε το Maestro και πως του άρεσε πολύ.

«Δε θα ήθελα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με την πολιτική»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα παιδιά του και το πώς βίωσαν την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

«Όταν έγινα πρωθυπουργός ο μικρός ήταν 2,5 ετών κι ο μεγάλος 4,5 ετών. Την βίωσαν την πραγματικότητα δεν τους την περιγράψαμε. Ο μεγάλος όταν έφευγα έλεγε “ο μπαμπάς φεύγει για τη βουλειά”, μπέρδευε τη Βουλή με τη δουλειά»,  είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω ο γιος μου να μην ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν θα τον απέτρεπα, δε θα παρέμβω στις επιλογές του. Αλλά δεν το βλέπω με τη λογική του «συνεχιστή», δεν πιστεύω σε αυτή τη λογική. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Η λογική της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα μας έχει πληγώσει. Πέραν τούτου, δεν θα το χαιρόμουν για τον ίδιο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι προέκυψε τυχαία η ανέλιξή του η πολιτική. Μάλιστα, τη χαρακτήρισε σκληρή, που θέλει «γερό στομάχι για να ανταπεξέλθεις».

«Γελάω με τα memes»

Αναφερόμενος στα διάφορα memes που κυκλοφορούν κατά καιρούς με τον ίδιο πρωταγωνιστή, είπε πως τα βλέπει και γελάει.

Αγαπημένο του, όπως είπε, είναι ένα που τον έδειχνε να χαιρετά την Αντζελίνα Τζολί (η οποία είχε βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός) και να γράφει «nice to meet you Lara Croft».

«Έχω τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι με γελοιογραφίες που με αφορούν. Γελάμε με τα παιδιά μου όταν βλέπουμε αυτά τα χιουμοριστικά», πρόσθεσε.

Το «ρουσφέτι» που ζήτησαν οι γιοι του

Σε ερώτηση για το εάν οι γιοι του έχουν ζητήσει «ρουσφέτια» από τον ίδιο, είπε του είχαν ζητήσει ένα όταν ήταν πρωθυπουργός

Αυτό ήταν το σχολείο να μην ξεκινά στις 7 αλλά στις… 10! Μάλιστα, όπως είπε, το ζήτησαν και μαζί με φίλους του.

Τι είπε για την Μπέτυ Μπαζιάνα

«Βρήκα στην Μπέτυ έναν κοινό κώδικα αξιών», είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα και τόνισε ότι είχαν κοινό πάθος ότι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. «Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο», είπε.

Ορισμένες φορές όταν τα παιδιά διαβάζουν αυτός παρεμβαίνει, με αποτέλεσμα να τσακώνεται με τη σύζυγό του, την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ποια περιέγραψε ως μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τα κριτήρια που βάζει για να επιλέξει κάποιον για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκάλυψε ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές του ήταν οι φορές που κλήθηκε να ανακοινώσει μετά από ανασχηματισμό σε κάποιο μέλος του κόμματος και υπουργό ότι δεν θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση.

«Δεν έχουμε εμείς πρίγκιπες στο κόμμα μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία.

«Ανεβάζω μόνος μου τα βίντεο στο TikTok»

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις επικοινωνιακές στρατηγικές των κομμάτων αποκάλυψε ότι ανεβάζει μόνος του τα βίντεο του στο TikTok και πως συνήθως το κάνει όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο όπου του αρέσει να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

Τσίπρας στο Tik Tok: «Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη»

«Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο μπορεί να “κριντζάρεις”, αν δεν δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου» τόνισε προσθέτοντας ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε είδος επικοινωνίας, αφού ο κόσμος αλλάζει».

«Δε θα κάνει τη διαφορά το ντιμπέιτ»

«Δεν νομίζω ότι το debate μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα πρόκειται για παράλληλους μονολόγους», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την αυριανή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ντιμπέιτ: «Όχι» της διακομματικής σε ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων 

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρνηση του για ένα ντιμπέιτ ανάμεσά τους για εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας χιούμορ, συμπλήρωσε ότι «έχω την αίσθηση ότι στο MEGA θα βγει σε καλό μιας και δείχνει Τσάμπιονς Λιγκ.. Ίσως έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση».

Εκλογές: Οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στο debate

Συνεχίζοντας, είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «φοβάται πολύ μια ευθεία ερώτηση», κάνοντας ειδική αναφορά στο ζήτημα των υποκλοπών.

«Οι πολιτικές που ακολούθησε αυτά τα 4 χρόνια τον φέρνουν σε δύσκολη θέση», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Τι θα συμβούλευε τον εαυτό του το 2015

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβούλευε τον εαυτό του το 2015, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε.

«Εκτιμώ όχι μόνο τα βαριά βιογραφικά, όχι μονάχα τις ικανότητες αλλά και την ανιδιοτέλεια των ανθρώπων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι αυτός που ήταν στην πρώτη γραμμή είχε το σχέδιο του αντιπάλου, του Σόιμπλε στην προκειμένη περίπτωση». 

Εξάλλου, εκτίμησε πως οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές και υπογράμμισε πως «οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις δημοσκοπήσεις».

Η υπόσχεση στη Δανάη Μπάρκα: Θα σας κάνω follow στο Instagram

Την υπόσχεση ότι θα γίνει follower της στο Instagram έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δανάη Μπάρκα.

«Ελάχιστοι θα μπορούσαν να αρνηθούν ότι έχουμε περάσει σε μια νέα γενιά πολιτικά. Δηλαδή οι πολιτικοί που θυμόμαστε πιο παλιά ήταν αποστειρωμένοι, μόνο με σκληρό ξύλινο πολιτικό λόγο, νομίζω ότι ποια έχουν εξαλειφθεί όλα αυτά και περνάμε σε μια εποχή που βλέπουμε τους πολιτικούς να είναι πιο άνθρωποι, να κάνουν χιούμορ, να έχουν τρωτά σημεία, να κάνουν Instagram και Tik Tok, στα οποία δεν με ακολουθείτε και έχω πάρει πολλή στενοχώρια αλλά ελπίζω ότι μετά την σημερινή συνάντηση θα αλλάξει αυτό», είπε η Δανάη Μπάρκα.

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με χαμόγελο: «Σας υπόσχομαι ότι μετά την συνέντευξη θα αρχίσω να σας ακολουθώ μπας και ανέβουν και τα νούμερά μου γιατί δεν γίνεται άλλο αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top