Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Για Καλλιθέα: Στόχος η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%

Με το τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα, όπου μια 13χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνέντευξή του στον Σκάι 100,3 FM.

«Έχουμε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία έως το 2030, με μια σειρά παρεμβάσεων, όχι μόνο δρόμους, αλλά και αλλαγή της κουλτούρας», είπε ο πρωθυπουργός.

Καλλιθέα: Επέστρεφε από το σχολείο η 13χρονη - Πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο

«Να επιμείνω και στο κράνος και ζώνη μπρος – πίσω. Πρέπει να είμαστε αυστηροί στον ΚΟΚ. Υπάρχει συχνά σύγχυση αρμοδιοτήτων, έχουν γίνει βήματα, αλλά οι πόλεις μας δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: «Debate με Τσίπρα εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές»

Μείωση των εισφορών κατά τουλάχιστον μία μονάδα την επόμενη τετραετία

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως μια βασική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι «το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του κράτους».

Δημοσκόπηση GPO: Η πρόθεση ψήφου και η εκτίμηση κατανομής των εδρών

«Δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σύμπραξη ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα», σημείωσε.

Εκλογές 2023: Σε ποιες περιοχές είναι «ντέρμπι» η πρωτιά  

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα στην επόμενη τετραετία, ενώ αναφέρθηκε στην έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια και τις ανισότητες: «Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας, Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι στη φτώχεια μειώθηκαν, όπως και όλοι οι δείκτες που δείχνουν ανισότητα, βελτιώθηκαν. Σε απάντηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που στηρίζεται σε λάθος στοιχεία και στείλαμε απάντηση. Η πολιτική μας στόχευε και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων».

Μια βασική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι «το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του κράτους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευνή του στον Σκάι 100,3 FM

Μια βασική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι «το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του κράτους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευνή του στον Σκάι 100,3 FM

Εκλογική άδεια: Πόσες ημέρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνησή του έκανε επιδοματική πολιτική, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η πανδημία ήταν φαινόμενο που κινδύνευε να τινάξει στον αέρα τη δομή της οικονομίας και της κοινωνίας».

Μείωση του ΦΠΑ στη δεύτερη τετραετία - Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε παιδί

«Στηρίξαμε επιχειρήσεις και μισθωτούς, βάσει του δηλωμένου εισοδήματος. Η πολιτική μας αυτή δικαιώθηκε απόλυτα. Όπου πηγαίνω βλέπω την αγορά να πηγαίνει καλά. Στην Πάργα είδα πολύ τουρισμό ήδη, καταστήματα που έμειναν ανοιχτά χάρη στη στήριξη», επεσήμανε.

Youth Pass: Ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα των 150 ευρώ

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να στηριχθούν κι άλλο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Βορίδης στο Star: Μέχρι 15% το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο    

«Είχαμε μιλήσει για φόρο στις επιχειρήσεις 20% είμαστε στο 22%, νομίζω ότι είμαστε καλά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ «θα επανεξεταστούν και τα τεκμήρια γιατί είναι άδικα».

Παράλληλα, είπε πως θα δούμε και οριζόντιες μειώσεις στον ΦΠΑ, αλλά μετά το δεύτερο μισό της θητείας.

Τι απάντησε στο «καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη» του Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα για το Youth Pass των 150 ευρώ στους νέους, ο οποίος, μάλιστα, έκανε και βίντεο στο TikTok, λέγοντας «καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη».

Τσίπρας στο Tik Tok: «Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη»

«Κάποιοι ασκούν κριτική για το Youth Pass στους νέους, το οποί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για πολιτιστικές δταστηριότητες, τουριστικές δραστηριότητες, κλπ. Κάποιοι το σύνδεσαν με ένα μπουκάλι ουίσκι. Μου φάνηκε πολύ ξένο ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι βλέπουν τη νεολαία», δήλωσε.

Τι είπε για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

«Δώσαμε τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, ουδέποτε είχαμε πει ότι θα επεκταθούν τα δώρα και όλα για όσους δεν έχουν προσφύγει», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφορικά με τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Συνταξιούχοι: Επιστροφή αναδρομικών έως 3.300 ευρώ σε όλους

«Έχουμε πλαίσιο στήριξης των συνταξιούχων, σταδιακό και θα στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά  μέχρι να σβήσει αυτή η διαφορά», συμπλήρωσε.

Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης με τον κ.Ανδρουλάκη

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισε πως δε βλέπει κανένα πεδίο συνεννόησης με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ευρωβουλή τέλος για Ν. Ανδρουλάκη – Ο Ν. Παπανδρέου στη θέση του

«Το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι αυτοδύναμη ΝΔ», υποστήριξε.

«Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μου δείχνει ότι προετοιμάζονται για την ήττα τους», σημείωσε, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα να πουν για το μέλλον «και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Για Τουρκία: Να σκεφτούν οι πολίτες ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί εντάσεις

«Δε θα κάνω καμία πρόβλεψη αλλά θα συνεργαστώ με όποιον εκλέξουν οι Τούρκοι. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι δομικός και φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές.

Τουρκία: Πέταξαν πέτρες στον Ιμάμογλου σε προεκλογική συγκέντρωση

«Εμείς διαχειριστήκαμε μια επιθετική Τουρκία. Χτίσαμε συμμαχίες και θωρακίσαμε αμυντικά την χώρα είπε. Η Ελλάδα έχει ισχυρή οικονομία και συμμαχίες. Οι πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν να σκεφτούν ότι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί εντάσεις. Ζούμε σε έναν αβέβαιο κόσμο και σκεφτείτε να έπρεπε να συνεννοηθώ με τον κ. Ανδρουλάκη για τον Έβρο», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top