Μητσοτάκης: «Debate με Τσίπρα εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι στη ΝΔ»

«Ναι» σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις αρχές Ιουλίου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει τι θα κάνω. Περιμένετε να δούμε το αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου / Βίντεο: ΑΝΤ1

«Οι εκλογές της πρώτης κάλπης, όμως, είναι εκλογές απλής αναλογικής και στο πλαίσιο του ντιμπέιτ πρέπει να συμμετέχουν όλα τα κόμματα», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Τρία νέα μέτρα για νέους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δημόσιους υπαλλήλους

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η χώρα να έχει σταθερότητα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Ντιμπέιτ: «Όχι» της διακομματικής σε ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων 

Απαντώντας σε ερώτηση για τι θα κάνει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός είπε: «Θα λάβω την εντολή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει τι θα κάνω. Περιμένετε να δούμε το αποτέλεσμα».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι στη ΝΔ»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο σενάριο για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη ΝΔ στο τιμόνι», επεσήμανε.

Εκλογές: Τι ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία

Όπως τόνισε, ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι είναι στη ΝΔ και σε εμένα προσωπικά». «Εξάλλου, φαίνεται να τους ενώνει ένας κοινός στόχος: να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο σενάριο για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη ΝΔ στο τιμόνι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο σενάριο για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη ΝΔ στο τιμόνι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως προτεραιότητες της επόμενης ημέρας τις αυξήσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την αναμόρφωση της δημόσιας υγείας, την οποία χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα.

Τσίπρας: Δείχνουν πανικό οι προεκλογικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη

Παράλληλα, υπογράμμισε πως αποτελεί δέσμευσή του η στήριξη ειδικά των χαμηλοσυνταξιούχων, που είναι θύματα της προσωπικής διαφοράς, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι που θα καρπωθούν το πλεόνασμα και το 2023 θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και τα άτομα που είναι σε πιο οικονομικά ευάλωτα.

«Κοστολογημένο το πρόγραμμά μας»

Ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι «πολύ καλά κοστολογημένο και θα συνεχίζουμε να το παρουσιάζουμε».

«Θα δείτε μεγαλύτερη εξειδίκευση των μέτρων, όπως χθες με το επίδομα τέκνων των δημοσίων υπαλλήλων», είπε και πρόσθεσε: «Το youth pass θα δοθεί εφάπαξ μόλις ενηλικιωθούν οι 18ρηδες».

«Τα μέτρα αυτά είναι εντός στόχων και στα πλαίσια των δημοσιονομικών ορίων και δε χρειάζεται να πάρουμε το πράσινο φως από τους εταίρους».

 

Δημοσκόπηση GPO: Η πρόθεση ψήφου και η εκτίμηση κατανομής των εδρών

«Για να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας έχουμε πει ότι προϋπόθεση είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, που θα μας επιτρέπουν να δημιουργούμε πλεονάσματα», πρόσθεσε.

Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, είπε πως «δεν περνάει στις τιμές των προϊόντων, το είδαμε αυτό με το παράδειγμα του καφέ», ενώ εκτίμησε πως η ακρίβεια θα αρχίσει να υποχωρεί.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές

«Για τις υποκλοπές έχω κάνει πολύ ειλικρινή αυτοκριτική», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

To πρώτο αλλά άτυπο… ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα   

«Το ερώτημα δεν είναι τι έγινε, αλλά τι κάναμε από τότε. Αυτό που είπαμε το κάναμε. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύσαμε την πώληση παράνομων λογισμικών. Μάθαμε από τα λάθη μας και η ΕΥΠ λειτουργεί πια με άλλα εχέγγυα διαφάνειας σε σχέση με το παρελθόν. Ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογεί», τόνισε.

«Μία η διαφορά μας με την Τουρκία, οι θαλάσσιες ζώνες»

Αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χαιρετίζει την εξομάλυνση των σχέσεων, ωστόσο υποστήριξε πως δεν είναι σίγουρος για το εάν αυτό το κλίμα αυτό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Προκλητικός Ακάρ: Να μοιράσουμε τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο

«Η Ελλάδα έχει μία γεωπολιτική διαφορά με την Τουρκία και είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο, γι’ αυτό θα συζητήσουμε. Κανένα άλλο θέμα δεν θα συζητήσω με την Τουρκία, ούτε για αποστρατικοποίηση νησιών, ούτε για θέματα αμφισβήτησης. Κανένα ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης», είπε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «η Χάγη είναι μακριά».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top