Προκλητικός Ακάρ: Να μοιράσουμε τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο

«Να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων»

Δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου ζητά ο Χουλουσί Ακάρ / Βίντεο: Σκάι

«Δίκαιο» διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου θέλει ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «προεκλογική» τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, αν θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

«Οι εκλογές έχουν σίγουρα έναν αντίκτυπο. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τον υπουργό Άμυνας της αξιότιμης ομολόγου μας Ελλάδας», είπε ο Ακάρ.

Ακάρ σε Παναγιωτόπουλο: Επιλύσιμες οι διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας  

Ο Τούρκος υπουργός στάθηκε στην αλληλεγγύη των Ελλήνων μετά τον καταστροφικό σεισμό στη χώρα του, ενώ είπε πως και η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο Κερατσίνι ο Μητσοτάκης: Μοίρασε φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

«Στη συνέχεια, ήρθαν στην Αντιόχεια. Συναντηθήκαμε και εκεί. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλα θέματα. Ευχή μας είναι ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές. Οι άνθρωποι που ζουν και στις δύο πλευρές να επωφεληθούν από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο», σημείωσε.

Ρωσία για drones: Θα απαντήσουμε όταν το θεωρήσουμε σκόπιμο

«Τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς και άλλα, δεν είναι θέματα που μπορούν να λυθούν με τη μία», είπε, δηλώνοντας πως περιμένει τους αντιπροσωπεία της Ελλάδας για συζήτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μετά τις εκλογές:  «Έχουν οικονομικές, ιστορικές, πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές διαστάσεις. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες πρέπει πρώτα να συζητήσουν».

Βελιγράδι: Προσχεδιασμένο το μακελειό - Ο 14χρονος άλλαξε τρεις γεμιστήρες!

Αναφερόμενος στην επέκταση του μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημείωσε πως μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, «είχαμε συμφωνία να μην έχουμε ασκήσεις ή στρατιωτικές δραστηριότητες, ας μην επηρεάζουμε αρνητικά τον τουρισμό. Μιλήσαμε για την επέκτασή του μορατόριουμ, την έναρξή του από το Μάιο αντί για τον Ιούνιο και τη λήξη του τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο. Είμαστε πρόθυμοι και υποστηρικτικοί σε αυτό το θέμα και ότι ο μόνος μας στόχος είναι να ζήσουμε σε ειρήνη και ηρεμία με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top