Ακάρ σε Παναγιωτόπουλο: Επιλύσιμες οι διαφορές Ελλάδας Τουρκίας  

Στις σεισμόπληκτες περιοχές και ο Μηταράκης με  Σοϊλού  - Κατακλί

Παναγιωτόπουλος Ακάρ

Στην Τουρκία βρέθηκαν σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στις σεισμόπληκτες περιοχές με τους ομολόγους τους.

Δύο Έλληνες υπουργοί πηγαίνουν αυτήν την εβδομάδα στην Τουρκία

Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, μετά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από κοινού με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην Αντιόχεια, λίγο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, η οποία άλλαξε το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.    

Τουρκία: Με μια αγκαλιά υποδέχθηκε τον Νίκο Δένδια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου   

Ακάρ: Να συνεχιστεί η ελληνοτουρκική προσέγγιση  

Μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε επιλύσιμες τις ελληνοτουρκικές διαφορές απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων, αν και υπάρχουν πάντα κάποια προβλήματα και κάποιες διαφορές. Ελπίζουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες να μπορέσουμε να επιλύσουμε τις διαφορές αυτές στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, κάτι που θα είναι προς όφελος και για τις δύο χώρες. Επιθυμία μας και ευχή μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσέγγιση και η θετική ατμόσφαιρα. Πιστεύουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος μπορούν να αποτελέσουν μια θάλασσα ειρήνης» τόνισε. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Οι τραγωδίες και οι φυσικές καταστροφές αυτού του μεγέθους είναι πέραν και πάνω από οποιοδήποτε πρόβλημα και διαφορά μεταξύ μας και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν μοχλοί που μειώνουν την ένταση και δημιουργούν  τις συνθήκες που διευκολύνουν την επικοινωνία και τις συναντήσεις μεταξύ μας. Τελικός μας στόχος η δημιουργία κλίματος σταθερότητας και συνεργασίας μεταξύ μας».

Τηλεφωνική επικοινωνία του Παναγιωτόπουλου με τον Ακάρ 

Στην Τουρκία και ο  Μηταράκης μαζί με τον Σοϊλού  

Στην Τουρκία βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση. Ο κ. Μηταράκης μετέβη στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στην σεισμόπληκτη περιοχή Boynuyoğun, ενώ μαζί με τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών Ισμαήλ Κατακλί, «επόπτευσε το μέγεθος της καταστροφής από ελικόπτερο», προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπουργικό Συμβούλιο: Επικό τρολάρισμα Μητσοτάκη στον Μηταράκη 

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας σε camp προσφύγων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top