Τουρκία: Με μια αγκαλιά υποδέχθηκε τον Νίκο Δένδια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Χαίρομαι που υποδέχθηκα τον φίλο μου Νίκο»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσγειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο των Αδάνων, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πληγείσα από τον σεισμό Τουρκία.

 

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποδέχθηκε τον Έλληνα ομόλογό του με μια σφικτή αγκαλιά και του είπε:

«Χαίρομαι που υποδέχτηκα τον φίλο μου Νίκο».

«Εύχομαι να έρχομαι για χαρές και όχι για τέτοια ζητήματα», είπε με την σειρά του ο Νίκος Δένδιας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Σεισμός Τουρκία: «Ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη από Ιμπραήμ Καλίν

Ο Ν. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Σεισμός: «Ευχαριστώ» στα ελληνικά είπε η Αϊρίν στους διασώστες της ΕΜΑΚ

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

«Οι γείτονες ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ»: Οι Τούρκοι ευχαριστούν τους Έλληνες

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθειες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top