Σεισμός Τουρκία: «Ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη από Ιμπραήμ Καλίν

Το μήνυμα στο twitter από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν

Ιμπραήμ Καλίν

Μέχρι πριν λίγες ημέρες μια αναφορά του Ιμπράημ Καλίν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή την Ελλάδα ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα είχε κάποια μομφή εναντίον μας ή ενδεχομένως και απειλή.

Οι σεισμοί στη γειτονική χώρα και η τραγωδία με τους χιλιάδες νεκρούς άλλαξαν εν ριπή οφθαλμού τα δεδομένα, με την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας να γίνεται βασικό θέμα συζήτησης στην Τουρκία.

 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, έγραψε ένα tweet στα τούρκικα για να εκφράσει την συμπαράστασή του στους γείτονες.

Σεισμός Τουρκία: Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια

«Οι εικόνες που μας γεμίζουν πόνο διαδέχονται εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Απλώς σεβόμαστε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι παλεύουν δίπλα δίπλα, μαζί για να σώσουν ζωές. Τους είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έκαναν», έγραψε ο πρωθυπουργός, αναρτώντας μια εικόνα από Έλληνες και Τούρκους διασώστες να μεταφέρουν έναν άνθρωπο που απεγκλώβισαν από τα χαλάσματα.

Ρίγη συγκίνησης για την Aya - Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να την υιοθετήσουν

«Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας», έγραψε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, απαντώντας στο «τιτίβισμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Oι σπαρακτικές φωνές του πατέρα που ψάχνει τις κόρες του στα συντρίμμια

Το κύμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης των Τούρκων για τη βοήθεια από την Ελλάδα είναι μεγάλο.

Στο hastag #teşekkürleryunanistan (#ΕυχαριστουμεΕλλάδα) οι Τούρκοι χρήστες του Twitter ευχαριστούν την ελληνική αποστολή που επιχειρεί στα ερείπια των δύο φονικών σεισμών / AP - Kamran Jebreili

Συγκίνηση: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

Στο hastag #teşekkürleryunanistan (#ΕυχαριστουμεΕλλάδα) οι Τούρκοι χρήστες του Twitter – από πολιτικούς και καλλιτέχνες μέχρι απλούς πολίτες – ευχαριστούν την ελληνική αποστολή που επιχειρεί στα ερείπια των δύο φονικών σεισμών της Δευτέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top