Σεισμός Τουρκία: Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια

Ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση από την ελληνική ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό τους

Η αγωνία κορυφώνεται για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται - Βίντεο από ΕΡΤ

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με θλίψη τις εικόνες από την Τουρκία και τη Συρία όπου ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό ξεπέρασε το «φράγμα» των 20.000. Η αγωνία κορυφώνεται και για ένα ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια. Η ελληνική ΕΜΑΚ έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Σεισμός Τουρκία: Έσπασε το «φράγμα» των 20.000 νεκρών - Οργή για Ερντογάν

Ο 65χρονος Γιώργος Αντύπας, ελληνικής καταγωγής, και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, με καταγωγή από τη Συρία, 62 ετών έμεναν στον 5ο όροφο πολυκατοικίας που κατέρρευσε. 

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ έχει  φύγει για την Τουρκία με πέντε μέλη και διασωστικό σκύλο. Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στην ΕΡΤ για την πορεία των ερευνών.

«Χτες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοουμένων Ελλήνων, μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες. Έφυγε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αργά το βράδυ και διασωστικός σκύλος προς το κέντρο του Χατάι. Η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο όπου βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι. Φύγαμε κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, δεν μπορούμε να πάμε οπουδήποτε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαώροφο κτίριο, το οποίο κάθε όροφος έχει δύο διαμερίσματα. Έχει δουλευτεί στη διάσωση ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης […] Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα, υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δε βρήκαμε αυτούς που ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού», εξήγησε ο κ. Αρτοποιός.

Oι σπαρακτικές φωνές του πατέρα που ψάχνει τις κόρες του στα συντρίμμια

«Πήγαμε στο κτίριο που έμενε το ζευγάρι, μίλησα εγώ προσωπικά στα αγγλικά με τον γαμπρό του ζευγαριού, μας υπέδειξαν το σημείο, πήγαμε στο σημείο, έγινε έρευνα με ομάδα της ΕΜΑΚ, δεν επέφερε κάποιο αποτέλεσμα αυτό και σήμερα το πρωί θα γίνει το εξής, θα υποβάλλουμε κατ’ εξαίρεση αίτημα, η ελληνική ΕΜΑΚ, στο στοιχείο διοίκησης που βρίσκεται στο Χατάι για να πάμε να κάνουμε ακόμα πιο εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για εμάς το γεγονός πως είναι Έλληνες, όπως καταλαβαίνετε σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

Ρίγη συγκίνησης για την Aya - Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να την υιοθετήσουν

Πρωταθλήτρια στις διασώσεις η ΕΜΑΚ

Πέντε από τους συνολικά 58 που ανασύρθηκαν έπειτα απο επιχειρησεις ζωντανοί στα συντρίμμια της Τουρκίας διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ.

Αυτή τη στιγμή από τα συνολικά 88 συνεργεία απο ολο τον κοσμο που πραγματοποιούν επιχείρησεις διάσωσης σε συνδυασμό με τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας μέχρι στιγμής εντοπίσει 58 επιζώντες, οι πέντε διεσώθησαν χάρη στην επέμβαση των ανδρων των δυο ελληνικών ομάδων της ΕΜΑΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top