Τσίπρας: Δείχνουν πανικό οι προεκλογικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη

«Τα προβλήματα των νέων δε θα λυθούν με 150 ευρώ»

«Πανικό» και «έλλειψη σοβαρότητας» καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανάμεσα τις οποίες και τοYouth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ' έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Open, σχολίασε πως με «50άρια» και με «150άρια» δε σώθηκε κανείς λίγο πριν την κάλπη.
Παρατήρησε, παράλληλα, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήρθε 10 ημέρες μετά την εξαγγελία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τρία νέα μέτρα για νέους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δημόσιους υπαλλήλους

Όπως εκτίμησε, θα υπάρχει συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές και ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αποχή.

Τι είπε για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες. Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν την κυβέρνηση», σημείωσε.

Δημοσκόπηση GPO: Η πρόθεση ψήφου και η εκτίμηση κατανομής των εδρών

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως εάν η ΝΔ είναι έστω με μισή μονάδα μπροστά στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ό,τι κι αν λέει πριν τις εκλογές γι΄ αυτό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την πρωτιά για να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση και να έρθει η «αλλαγή».

Τσίπρας: Με επιθετική τακτική πλέον σε Ανδρουλάκη - Κουτσούμπα - Βαρουφάκη

«Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας: ««Τείνω το χέρι της συνεργασίας στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ»».

«Χαρακτήρα δημοψηφίσματος οι δεύτερες εκλογές»

«Δεν πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θέλει να έρθει σε debate μαζί μου», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν πώς ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ένα debate ανάμεσα στους δύο στις δεύτερες εκλογές, εάν υπάρξουν. Στη συνέχεια επισήμανε και πάλι ότι ο πρώτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι θεωρεί ότι μπορούν να σταματήσουν, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την προστασία της Α’ κατοικίας μέχρι και το τέλος του 2019

«Κανένα μικρό κόμμα δεν συμφέρουν οι δεύτερες εκλογές», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι δεύτερες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος: Τσίπρας ή Μητσοτάκης». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το τρίτο κόμμα»

Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον τρίτο, που θα είναι το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, εξάλλου, σε εφ' όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή.

To πρώτο αλλά άτυπο… ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα   

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, απάντησε στις αιτιάσεις των αρχηγών των αριστερών κομμάτων, ενώ αμφισβήτησε τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή 

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την τηλεμαχία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών: «Φοβάμαι ότι αυτή η τηλεμαχία δεν θα είναι μια τηλεμαχία όπου θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, δεδομένου ότι έχουν οριστεί για άλλη μια φορά κανόνες, που δεν επιτρέπουν το διάλογο, που δεν επιτρέπουν την ανταλλαγή απόψεων. Παράλληλοι μονόλογοι! Με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και δεν προσέρχεται σε ένα διάλογο μεταξύ ημών των δύο. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Τσακαλώτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογημένο πρόγραμμα»

Όσον αφορά το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές, είπε: «Αυτός που θα έρθει πρώτος, θα έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το παιχνίδι των μετεκλογικών συνεργασιών την επόμενη μέρα. Αυτός που θα έρθει πρώτος, θα έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει κυβέρνηση. Εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει μια προοδευτική Κυβέρνηση. Ο πρώτος με τον τρίτο, θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν Κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας τούτη την ώρα».

Στο ερώτημα γιατί να τον εμπιστευτεί ο κόσμος απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχει μια ευκαιρία να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά του, είναι η πρώτη του ευκαιρία να κυβερνήσει με βάση τα «θέλω» του και τα «πιστεύω» του. Διότι την προηγούμενη φορά κυβέρνησε με βάση τα «πρέπει» και την εθνική ανάγκη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την οικονομία από τη χρεοκοπία. Αν εμείς είχαμε την ευχέρεια να κυβερνήσουμε σε συνθήκες κανονικότητας όχι μνημονιακές και είχαμε την ευχέρεια να δαπανήσουμε 60 δις δεν θα ήταν σήμερα τα Νοσοκομεία στα χάλια που είναι, δεν θα ήταν τα σχολεία μας χωρίς καθηγητές και χωρίς βιβλία».

Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στους  ψηφοφόρους ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων λέγοντας: «Το ζήτημα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας, δεν έχει να κάνει με το αν κανείς είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Η πολιτική Μητσοτάκη είναι μια πολιτική που θα διαλύσει και τους Αριστερούς και τους Δεξιούς και τους Κεντρώους, τη μεσαία Τάξη. Δεν ήταν σχήμα λόγου αυτό που είπα, ότι αν έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη, δεν θα έχουμε μεσαία Τάξη. Θα έχουμε πολύ φτωχούς και πολύ πλούσιους σε αυτή τη χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top