Ευρωβουλή τέλος για Ν. Ανδρουλάκη – Ο Ν. Παπανδρέου στη θέση του

Ανακοινώθηκε και επισήμως η αντικατάσταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Νίκος  Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου αναλαμβάνει και επισήμως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη θέση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του από τις 2/5/2023 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται να εκλεγεί βουλευτής στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου 2023 στην Ελλάδα.    

Ανδρουλάκης: «Θέλουν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ»

Η αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη από τον πρώτο επιλαχόντα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο, ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας με ενημέρωσαν για την εκλογή του Νίκου Παπανδρέου στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος αντικαθιστά τον Νίκο Ανδρουλάκη, με ισχύ από τις 3 Μαΐου 2023» ανακοίνωσε η Πρόεδρoς Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Ο Παπαντωνίου έστειλε εξώδικο στον αδερφό του Γιώργου Παπανδρέου

Ποιος είναι ο Νίκος Παπανδρέου  

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώ αδερφός του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος  Α. Παπανδρέου. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ,  ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο  Woodrow Wilson School  και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Princeton. 

Ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου   

Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλοςτου διοικητικού συμβουλίου διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων, άμισθος σύμβουλος του Yπουργείου εξωτερικών (1999 - 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του Yπουργείου Παιδείας (1987 - 1988), επιστημονικός σύμβουλος του Yπουργείου Αιγαίου (2001 - 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1995 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά.

Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία. Από το 2000 αρθρογραφεί στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top