Βορίδης στο Star: Μέχρι 15% το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο    

Τι είπε για την εξαγγελία Μητσοτάκη για αναμόρφωση ενιαίου  μισθολογίου 

Στο πριμ παραγωγικότητας,  το οποίο θα μπορεί να φθάνει μέχρι το 15% των συνολικών απολαβών στο Δημόσιο, όπως και στην εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου,  αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής  Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Σπύρο Λάμπρου. 

Mπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους: Ξεκίνησε η εφαρμογή

«Μπόνους παραγωγικότητας και αξιολόγηση και στοχοθεσία είναι συνδεδεμένα και είναι αυτό που έχουμε νομοθετήσει εμείς.  Και καθίσταται και πολιτικό επίδικο στις εκλογές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι όλα αυτά θα τα καταργήσει» τόνισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο Star. 

Πριμ παραγωγικότητας σε δημόσιους υπάλληλους – Ποιοι το δικαιούνται

O Υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε: 

Μητσοτάκης: Στήριξη σε συνταξιούχους μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά

«Επομένως στην πραγματικότητα, έχουν βγει οι υπουργικές αποφάσεις, ξέρουμε τη μεθοδολογία, τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν τα ποσά,  και εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά  - και αυτό είναι μία μεγάλη αλλαγή και μία κουλτούρα που είναι αντίθετη με ένα πνεύμα εξισωτισμού και το θεωρώ μια μεγάλη κατάκτηση στο – Δημόσιο αυτό -  το bonus παραγωγικότητας που ήταν flat και τα έπαιρναν όλοι είτε ήταν παραγωγικοί είτε δεν ήταν παραγωγικοί, αυτή τη φορά συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων».  Όπως συμπλήρωσε οι στόχοι έχουν να κάνουν είτε με τη δημοσιονομική πολιτική είτε με το Ταμείο Ανάκαμψης ή με την υλοποίηση των ετησίων σχεδίων δράσης»

Ειδικότερα, όσον αφορά το πού θα κινηθεί σε ποσοστό το πριμ παραγωγικότητας, ο κ. Βορίδης δήλωσε, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Σπύρου Λάμπρου: 

«Δε θα μπορεί να ξεπεράσει το πριμ το 15% των συνολικών απολαβών. Αλλά 15% είναι ένα σημαντικό πριμ».        
        
   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top