Ανδρουλάκης: Έγινα Παναθηναϊκός από ένα… ποντίκι

Τι είπε για τον γιο του – Για ποιον λόγο μονάχα θα εγκατέλειπε την πολιτική

«Έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, 4-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και έκτοτε ερωτεύτηκα τον Σαραβάκο και άλλαξα ομάδα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης / Βίντεο: ΑΝΤ1

Ένα… ποντίκι στάθηκε η αφορμή για να «σπάσει» την οικογενειακή παράδοση ο Νίκος Ανδρουλάκης και να γίνει Παναθηναϊκός.

«Εμένα όλη μου η οικογένεια είναι Ολυμπιακοί. Και το 1986 ή το 1987 είχε μπει ένα ποντίκι στο σπίτι μας στο χωριό και πήγε η γιαγιά μου να το κυνηγήσει. Μου είπε να κάτσω πάνω στο τραπέζι και θα μου έβαζε τον Βαζέχα στην τηλεόραση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή  «The 2Night Show» στον ΑΝΤ1.

Ανδρουλάκης: «Θέλουν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ»

«Έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, 4-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και έκτοτε ερωτεύτηκα τον Σαραβάκο και άλλαξα ομάδα. Όλοι έμειναν Ολυμπιακοί και μόνο εγώ άλλαξα. Με εκδικήθηκαν επειδή ήμουν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και “έπεσαν” πάνω στον γιο μου (σ.σ. είναι Ολυμπιακός). Πλέον δεν πάω συχνά στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Δημοσκόπηση GPO: Η πρόθεση ψήφου και η εκτίμηση κατανομής των εδρών

Αναφερόμενος , εξάλλου, για τον γιο του: «Μου έχει κάνει εντύπωση που ο γιος μου ο Μαρίνος-Ίωνας δεν μπαίνει σε αντιπαραθέσεις ούτε για τα πολιτικά ούτε για τις ομάδες. Έχει ενδιαφέρον στο να ακούει, θα πετάξει και μια δηλητηριώδη ατάκα και απλώς θα παρακολουθήσει».

«Μικρός ήθελα να γίνω δάσκαλος ή αρχαιολόγος»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μικρός ονειρευόταν, όπως είπε, να γίνει δάσκαλος ή αρχαιολόγος.

Τελικά μεγαλώνοντας άλλαξε προτίμηση και τον κέρδισε το Πολυτεχνείο, αφού έγινε Πολιτικός Μηχανικός.

Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

«Η πολιτική υπήρχε πάντα στη ζωή μου», εξομολογήθηκε, αφού και οι δύο γονείς του, ο κύριος Μαρίνος και η κυρία Καλλιόπη ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του Ανδρέα Παπανδρέου. Στη μνήμη του, όπως δήλωσε, το ΠΑΣΟΚ είναι το εφαλτήριο των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων της χώρας. 

Παραδέχεται πως από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έγιναν αρκετά λάθη, αλλά όπως είπε το πελατειακό κράτος ήταν φαινόμενο που υπήρχε και πριν από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, υπογράμμισε ενισχύθηκαν τομείς όπως ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός. 

Ανδρουλάκης: «Δεν μέτρησα το πολιτικό κόστος, μετράω το εθνικό συμφέρον»

«Η Ελλάδα έγινε μια άλλη χώρα και μπήκαν οι υποδομές για μεγάλα δημόσια έργα. Η Ελλάδα δεν είναι πια αυτή που ήταν πριν από το 1981», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Μπορεί να μην έγιναν όλα σωστά, αλλά εάν έγιναν 10 μεταρρυθμίσεις, αυτές έγιναν από το ΠΑΣΟΚ».

«Έχω κάνει bungee jumping στις 3 τα ξημερώματα επειδή έχασα στοίχημα», αποκάλυψε ο κ. Ανδρουλάκης

«Έχω κάνει bungee jumping στις 3 τα ξημερώματα επειδή έχασα στοίχημα», αποκάλυψε ο κ. Ανδρουλάκης

Η ασχολία του με την πολιτική σκηνή ήταν μια συνειδητή απόφαση: «Ασχολήθηκα με την πολιτική συνειδητά. Δεν είμαι προϊόν οικογενειοκρατίας».

Για τον λόγο αυτό έχει, όπως είπε, όραμα για να βελτιώσει τομείς που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη τους προς ένα κράτος πρόνοιας, όπου η παιδεία και η υγεία θα είναι αναβαθμισμένες και δωρεάν για όλους και ειδικότερα για τη χαμηλή και τη μεσαία τάξη.

Μητσοτάκης στο Star: O Ανδρουλάκης έχει εμμονή μαζί μου

Ο μόνος λόγος που θα τον έκανε να αφήσει την πολιτική και να «πάει σπίτι του», είναι αν νοθευτεί το όραμά του. 

«Έχω κάνει bungee jumping στις 3 τα ξημερώματα επειδή έχασα στοίχημα»

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγαπά πολύ τα ταξίδια. Όπως παραδέχτηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, έχει επισκεφτεί περίπου 50 χώρες, κυρίως μόνος του.

Στην ομιλία Ανδρουλάκη η Ε.Χ. που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη   

Παράλληλα, αποκάλυψε πως, χάνοντας ένα στοίχημα στην Χαλκιδική σε κατασκήνωση του ΠΑΣΟΚ, έκανε bungee jumping στις 3 τα ξημερώματα. 

«Έκτοτε βάζω στοιχήματα αλλά με προσοχή στο αντίτιμο», είπε γελώντας.

Tο ταξίδι στην Αφρική και η περιπέτεια

«Στην Αφρική μου είχε τύχει ένα περιστατικό στην Αντίς Αμπέμπα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, περιγράφοντας μια περιπέτεια σε ένα από τα ταξίδια του.

«Πήγα να περάσω, να δω το Μουσείο Μνημείου Μαρτύρων «Κόκκινος Τρόμος». Ήταν στο κέντρο. Την ώρα που περνούσα απέναντι, ήρθαν στο φανάρι τέσσερις τύποι κι οι δύο από πίσω μου έβαλαν ένα γυαλί εδώ στην μασχάλη για να χαλαρώσω και να φοβηθώ και να πάρουν το backpack μου. Τελικά κάποιος άρχισε να φωνάζει, φοβήθηκαν κι έφυγαν. Μου έχουν τύχει διάφορα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρέας Παπανδρέου: Προσφορές άνω των 7.000 ευρώ για τα ιστορικά γυαλιά του

Κλείνοντας την συνέντευξή του είπε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας μετά τον εμφύλιο.

Όπως λέει, ο ίδιος κρατά τις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο χωρίς, όμως τα λάθη του παρελθόντος.

Στόχος του να στήσει από την αρχή τις κοινωνικές δομές για να δώσει πίσω στους πολίτες την αξιοπρέπειά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top