Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται εξαγωγέας ενέργειας

Τριπλασιασμός των εξαγωγών ενέργειας στις γειτονικές χώρες  

Ελληνική «υπογραφή» φέρει το τριπλό «αντίδοτο» στην ενεργειακή κρίση. Η χώρα μας, με νέες πλωτές δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου, με ελπιδοφόρες έρευνες για υδρογονάνθρακες και με κατασκευή «πράσινων» αγωγών, προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε  όλη την Ευρώπη! 

Ελληνικές κινήσεις - ματ στο ενεργειακό «σκάκι» στη Μεσόγειο  

«Εξαγωγέα ενεργειακής ασφάλειας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για το LNG που διεξάγεται στην Αθήνα. 

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής. Είναι μια άγκυρα σε όλο και πιο ταραχώδεις θάλασσες και τη στιγμή που μιλάμε είναι εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας στους γείτονές μας» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.    

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα 

Η Ελλάδα «αλλάζει» πίστα και πλέον... εξάγει ενέργεια. Τους τελευταίους 9 μήνες, οι εξαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 295%! 

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως ανέφερε η Μαρία Ρίτα Γκάλι,  Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, τριπλασιάζουμε τις εξαγωγές μας στις γειτονικές χώρες ! 

Δεύτερο υπερσύγχρονο πλοίο «σαρώνει» το Ιόνιο για υδρογονάνθρακες

Στα αποκλειστικά πλάνα του Star, φαίνεται ο σταθμός LNG της Ρεβυθούσας, που φέτος παρέλαβε 80 φορτία, ενώ πέρσι μόλις 40. Έργα σαν κι αυτό, κάνουν την Ελλάδα «ενεργειακό κλειδοκράτορα» των Βαλκανίων! 

οι εγκαταστάσεις LNG στη Ρεβυθούσα

οι εγκαταστάσεις LNG στη Ρεβυθούσα (πηγή Star)

Γι' αυτό σχεδιάζονται νέες δεξαμενές μετά την Αλεξανδρούπολη και σε:
-Βόλο
-Κόρινθο. 

LNG: Aμερικανική «ψήφος» εμπιστοσύνης στην Ελλάδα 

Άνθρωποι της αγοράς - όπως ο Anατοl Feygin,  αντιπρόεδρος της Cheniere Energy Inc. - εξηγούν στο Star ότι υπάρχει λόγος που οι Αμερικανοί επιλέγουν κυρίως την Ελλάδα κι όχι κάποια άλλη Μεσογειακή χώρα για να εγκαταστήσουν πλωτούς σταθμούς LNG. Είναι οι γεωφυσικές υποδομές της χώρας μας που το επιτρέπουν και η γεωπολιτική της θέση. 

Τη νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα επιθεώρησε ο Σκρέκας

Στο «παιχνίδι» και οι αγωγοί: Αγωγό Αλεξανδρούπολη - Βurgas ζητουν οι Βούλγαροι

Οι Βούλγαροι που είχαν ακυρώσει το 2011 τον αγωγό Αλεξανδρούπολη-Burgas, τώρα τον…  ζητάνε, για να παίρνουν πετρέλαιο από την Ελλάδα. 

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας προβλέπει και ηλεκτρική διασύνδεση με Αίγυπτο, Αυστρία και Βουλγαρία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top