Τη νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα επιθεώρησε ο Σκρέκας

Ενισχύει την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας σε φυσικό αέριο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας επισκέφτηκε σήμερα, 3 Αυγούστου 2022, τον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και επιθεώρησε τη νέα πλωτή δεξαμενή (FSU).     

Καταφύγιο για την Ελλάδα ο λιγνίτης για να μην εκτιναχθεί η τιμή στο ρεύμα

Στην επίσκεψη, τον συνόδευσαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli και ο Γενικός Διευθυντής της GasLog, Κωνσταντίνος Καραθάνος. 

«Πυρετός» προετοιμασίας στην Ελλάδα για ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη της νέας πλωτής δεξαμενής, που κατέφθασε σε χρόνο ρεκόρ, και θα αυξήσει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού της Ρεβυθούσας κατά 145.000 κυβικά μέτρα.

Σκρέκας: Καθιερώνουμε τη χώρα ως βασική πύλη εισόδου φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

Στον τερματικό σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα ο Μητσοτάκης

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο της διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Σήμερα επισκεφθήκαμε τη νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα που δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο. Σε στενή συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ προχωρήσαμε έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η νέα δεξαμενή να είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία έως τα τέλη Αυγούστου. Προετοιμαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας, αναβαθμίζοντας τις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές. Παράλληλα, προχωράμε στην υλοποίηση έργων που θα ενισχύσουν την ενεργειακή ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. Σε συνδυασμό με τους νέους σταθμούς στην Κόρινθο και την Αλεξανδρούπολη, καθιερώνουμε τη χώρα ως βασική πύλη εισόδου φυσικού αερίου για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τριπλασιάζουμε την αποθηκευτική της ικανότητα σε LNG».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top