«Πυρετός» προετοιμασίας στην Ελλάδα για ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα 

Πέφτει στη «μάχη» η πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

Ευρωπαίοι κατεβάζουν από τώρα τους διακόπτες του ηλεκτρικού σε επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν ενέργεια πριν φτάσει ο δύσκολος χειμώνας. Την ίδια ώρα, ανεβαίνει ο πυρετός των προετοιμασιών στην Αθήνα για να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας. 

Σκρέκας για ενέργεια: Στήριξη σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί

 

Η πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

Στη μάχη για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας πέφτει και η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, αυξάνοντας τη χωρητικότητα της εγκατάστασης στα 380 χιλιάδες κυβικά μέτρα. Παράλληλα, ενισχύεται κατά 12% η δυνατότητα επανεριοποίησης του τερματικού σταθμού. 

 

Ενεργειακός συναγερμός στην Ελλάδα: Περικοπές σε φωτισμό οδών αν χρειαστεί 

 

Ήδη, με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου, οι εισαγωγές LNG στη Ρεβυθούσα σημείωσαν αύξηση 43% σε σύγκριση με πέρσι, ξεπερνώντας τις 15 τεραβατώρες. Για τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί άλλα 6 φορτία, με απόδοση 4 τεραβατώρες. Τα δεξαμενόπλοια με το υπερπολύτιμο καύσιμο έρχονται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αλγερία και το Κατάρ. 

εισαγωγές LNG στη Ρεβυθούσα

οι εισαγωγές LNG στη Ρεβυθούσα

Ρεύμα: Η ΡΑΕ προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις από παρόχους

Την ώρα που η Ευρώπη «καίγεται»  από το ενεργειακό κόστος, με ένα αμφιλεγόμενο και σεξιστικό βίντεο, η ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη φέρεται να διαφημίζει την αντοχή της ρωσικής οικονομίας στις κυρώσεις, το φτηνό ρεύμα, τη βότκα και τις... Ρωσίδες, καλώντας τους Ευρωπαίους να μετακομίσουν! 

Ρωσία: «Μετακομίστε εδώ. Έχουμε ωραίες γυναίκες, βότκα, φθηνό φυσικό αέριο»

Η Ισπανία κατεβάζει τους διακόπτες 

Στην Ισπανία προετοιμάζονται για τα χειρότερα, παίρνοντας τα πρώτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν, στις επιχειρήσεις και τα εστιατόρια ο κλιματισμός δεν θα πέφτει κάτω από τους 27 βαθμούς και η θέρμανση δεν θα ξεπερνά τους 19 βαθμούς, ενώ θα σβήνουν τα φώτα σε βιτρίνες και δημόσια κτίρια όταν δεν θα λειτουργούν.

  «Το Ινστιτούτο Ερευνών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, υπολογίζει ότι 1 βαθμός χαμηλότερα στο θερμοστάτη, μας επιτρέπει να εξοικονομήσουμε το 7% της κατανάλωσης ενέργειας»  δήλωσε η Τερέζα Ριμπέρα, Υπουργός Ενέργειας της Ισπανίας.   

Η Gazprom κλείνει τις στρόφιγγες και «σπρώχνει» τις τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ίδια η Gazprom, η παραγωγή της στο 7μηνο ήταν μειωμένη κατά 12% σε σύγκριση με πέρσι, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση της ενεργειακής ασφυξίας στην Ευρώπη. 

Η τιμή του φυσικού αερίου έσπασε σήμερα το φράγμα των 210 ευρώ και οι αναλυτές το "βλέπουν" να σκαρφαλώνει πάνω από τα 290 ευρώ στο επόμενο 12μηνο... 

Αγωνία για την «απελευθέρωση» των ουκρανικών σιτηρών 

Κι ενώ το πρώτο πλοίο, φορτωμένο με ουκρανικά σιτηρά συνεχίζει το ταξίδι του με τελικό προορισμό το Λίβανο, διαρροές από την τουρκική πλευρά, ότι μόλις ένα πλοίο την ημέρα θα μπορεί να αποπλέει από τα ουκρανικά λιμάνια, «φρενάρουν» το κλίμα ευφορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top