Σκρέκας για ενέργεια: Στήριξη σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί

«Θα διατηρήσουμε τους λογαριασμούς σε προσιτά επίπεδα»

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε τους λογαριασμούς σε προσιτά επίπεδα», ξεκαθάρισε ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Σκάι, αυτό θα γίνει «μέσα από το μηχανισμό επιβολής πλαφόν στην αποζημίωση των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής και ένα έμμεσο πλαφόν στη λιανική, όπου απορροφούμε το 90% των ανατιμήσεων».

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει για τον Αύγουστο επιδοτήσεις 1,136 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εξοικονόμηση ενέργειας: «Σβήνουν» τα φώτα σε μνημεία και δρόμους

«Αυτό θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει η ενεργειακή κρίση», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για τη «χειρότερη ενεργειακή κρίση από το ’70 και μετά, χειρότερη κι από τις πετρελαϊκές κρίσεις του ’70, που περιορίζονταν μόνο στην τιμή του πετρελαίου, η σημερινή είναι μια πιο πολύ πιο δύσκολη κρίση με υψηλές τιμές σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ενέργεια».

Ρεύμα: Η ΡΑΕ προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις από παρόχους

Όπως διεμήνυσε, «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και καταστρατήγησης του νομοθετικού πλαισίου που ψηφίσαμε για την προστασία των καταναλωτών». 

«Είδαμε από λίγους προμηθευτές να μεταβάλλουν τις πάγιες χρεώσεις, και να τις αυξάνουν δυσθεώρητα, περάσαμε διάταξη με πλαφόν μέχρι 5 ευρώ το μήνα για τις πάγιες χρεώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης των καταναλωτών, θα προστατέψουμε τους καταναλωτές, δεν θα ανεχθούμε καταχρηστικές συμπεριφορές από κανέναν, ο πέλεκυς θα είναι βαρύς», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top