Καταφύγιο για την Ελλάδα ο λιγνίτης για να μην εκτιναχθεί η τιμή στο ρεύμα

Νέες αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικού τον Αύγουστο λόγω του πλαφόν  

Επενδύσεις στην εξόρυξη λιγνίτη αποφάσισε η κυβέρνηση για να περιορίσει τον κίνδυνο της ενεργειακής επάρκειας και να τιθασεύσει το κόστος παραγωγής ρεύματος. Νέες αλλαγές στα τιμολόγια του Αυγούστου πάντως φέρνει το πλαφόν στις χρεώσεις των παγίων.

Ξανά σε πρώτο πλάνο ο λιγνίτης για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

Εταιρίες που φούσκωσαν το  πάγιο  στα 15 και 20 ευρώ το μήνα αναγκάζονται να το μειώσουν στα 5 ευρώ, να μετακυλήσουν την επιβάρυνση  και να αυξήσουν την χρέωση της κιλοβατώρας

Επενδύουν στον λιγνίτη που είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο

Για να πέσουν οι τιμές στο ρεύμα, πέραν της επιδότησης η κυβέρνηση σχεδιάζει επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στην εξόρυξη λιγνίτη.
Ο λόγος; Το φυσικό αέριο παρότι έπεσε σήμερα κάτω από 200 ευρώ,  μέχρι και τα 190 ευρώ η μεγαβατώρα, παραμένει πολύ πιο ακριβό  από τον λιγνίτη.

«Αυτό το διάστημα των τελευταίων 7-8 μηνών είναι φτηνότερο να παράγει κανείς ρεύμα από λιγνίτη από το να εισάγεις από τη Ρωσία  φυσικό αέριο» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. \


Σκρέκας: «Φθηνότερος ο λιγνίτης από το φυσικό αέριο»       

Η ενεργειακή κρίση στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέρμποκ 

Ο πρωθυπουργός στην συνάντηση του με την Αναλένα Μπέρμποκ  εξήγησε την πρόταση του για αποζημιώσεις στις βιομηχανίες που μειώνουν την κατανάλωσή φυσικού αερίου. Τόνισε ότι η κρίση στις τιμές της ενέργειας είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.

Μητσοτάκης σε Μπέρμποκ: Η κρίση στην ενέργεια απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

Οι Γερμανοί σβήνουν τα φώτα για να μην ξεμείνουν από ρεύμα

Οι Γερμανοί βλέπουν τον ενεργειακό χειμώνα να έρχεται και τρομάζουν. Ανησυχούν ότι με τις μειωμένες ρωσικές ροές αερίου δεν θα προλάβουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Έσβησαν τα φώτα σε 200 μνημεία στο Βερολίνο, ενώ έκοψαν το ζεστό νερό,  την κεντρική θέρμανση και τα φώτα σε δημόσια κτίρια στο Ανόβερο!  

«Βρισκόμαστε πρέπει να πούμε στη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στη Γερμανία λόγω της εξάρτησης που έχει προκύψει  πολιτικά και οικονομικά λόγω του ρωσικού αερίου» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμεκ.   

Η Επίτροπος Ενέργειας πάντως εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη ότι ακόμη κι αν οι Ρώσοι κλείσουν τη στρόφιγγα η Ευρώπη θα αντέξει γιατί είναι προετοιμασμένη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top