Δεύτερο υπερσύγχρονο πλοίο «σαρώνει» το Ιόνιο για υδρογονάνθρακες

Ο «γίγαντας Υπερίων» που ερευνά στα ανοιχτά της Κέρκυρας 

Και δεύτερο υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο «σαρώνει» το Ιόνιο, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, στην προσπάθεια της χώρας μας να «χτίσει» την ενεργειακή της ανεξαρτησία και επάρκεια.   

Το Star στο πλοίο που κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Το Star εντόπισε συγκεκριμένα στο θαλάσσιο οικόπεδο 2, στο Βόρειο Ιόνιο,  το σεισμογραφικό Ramford Hyperion να σαρώνει τα νερά δυτικά της Κέρκυρας. Το Ramform Hyperion είναι ένας «γίγαντας» με μήκος 104,2 και πλάτος 70 μέτρα και λειτουργεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία geo streamers. 

Ο γίγαντας που ερευνά για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο βόρειο Ιόνιο

Ο «γίγαντας» που ερευνά για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο βόρειο Ιόνιο (πηγή Star) 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star πραγματοποιεί μετρήσεις 3d, δηλαδή πολύ μεγάλης ακρίβειας, καθώς φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένο στόχο.  Η πορεία του δείχνει ότι ακολουθεί μια κυκλική κίνηση, προκειμένου να εντοπίσει περιοχές που ενδεχομένως να κρύβουν υδρογονάνθρακες. Η περιοχή είναι πολλά υποσχόμενη γιατί παλαιότερα είχαν εντοπιστεί δύο στόχοι μετά από έρευνες. 

O χάρτης με την περιοχή των ερευνών για κοιτάσματα στο Ιόνιο

O χάρτης με την περιοχή των ερευνών για κοιτάσματα στο Ιόνιο (πηγή Star)  

Το πλοίο ακολουθούν δύο συνοδευτικά, τα οποία διασφαλίζουν ότι δε θα καταστραφεί από κάποιο διερχόμενο σκάφος κάποιο από τα καλώδια που έχει απλώσει στα νερά. 

Έρευνες για υδρογονάνθρακες: Aναβλύζει πετρέλαιο σε ρέματα της Ζίτσας!  

«Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων μετατρέπεται η Ελλάδα σε παραγωγό χώρα» δήλωσε στο Star o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, o οποίος επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top