Το Star στο πλοίο που κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Όφελος 125 δις ευρώ για την Ελλάδα αν όλα πάνε καλά!   

Το Star είναι το πρώτο κανάλι παγκοσμίως που έφτασε δίπλα από το νορβηγικό ερευνητικό Sanco Swift. 70 μίλια από τις νοτιοδυτικές ακτές της Πελοποννήσου το σκάφος έχει ήδη ποντίσει καλώδια και ξεκινά τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Έρευνες στο Ιόνιο για φυσικό αέριο

Έρευνες στο Ιόνιο για φυσικό αέριο (πηγή Star)  

Έρευνες για φυσικό αέριο: Κίνηση - ματ της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Το ερευνητικό πλοίο κάνει μετρήσεις στον πυθμένα του Ιονίου πελάγους προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι πλούσιος σε υδρογονάνθρακες..

Η παγκόσμια αποκλειστικότητα που κατέγραψε η κάμερα του Star με εικονολήπτη τον Ηλία Πότση, αποδεικνύει ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να ερευνήσουμε αν η χώρα μας έχει κοιτάσματα φυσικού αερίου στα θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Εάν όλα πάνε καλά, η χώρα μας θα έχει όφελος περίπου 125 δις ευρώ!

Αιχμή Μητσοτάκη για υποκλοπές: Nα μην ξανακυλήσει η πολιτική στον βούρκο

Το πλοίο κινείται με χαμηλές ταχύτητες, 4 κόμβων και δεν πρέπει να σταματάει. Στην πρύμνη του διακρίνονται 4 χοντρά κίτρινα καλώδια τελευταίας τεχνολογίας. Αυτά πραγματοποιούν τις σεισμικές έρευνες.

Τα καλώδια που χρησιμοποιεί το πλοίο για τις σεισμικές έρευνες

Τα καλώδια που χρησιμοποιεί το πλοίο για τις σεισμικές έρευνες (πηγή Star) 

Το πλοίο εκπέμπει έναν υποθαλάσσιο ήχο. Στη συνέχεια τα ειδικά εργαλεία που βρίσκονται  πάνω στα καλώδια, τα οποία είναι απλωμένα στον βυθό, σαρώνουν τον πυθμένα και διαπιστώνουν το τι υπάρχει στο υπέδαφος. 

Με απόλυτη ασφάλεια οι έρευνες στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες

Περιμετρικά, δεν εντοπίσθηκαν πολεμικά σκάφη ή περιπολικά του Λιμενικού, αφού στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες δεν υπάρχει κάποια απειλή.  Σε απόσταση ασφαλείας από το ερευνητικό πλοίο ακολουθεί το συνοδευτικό Alexander το οποίο εξασφαλίζει την ασφάλεια των καλωδίων από διερχόμενα σκάφη.  

Η περιοχή που πραγματοποιεί έρευνες το Sanco Swift

Η περιοχή που πραγματοποιεί έρευνες το Sanco Swift 

Tο μηκος του πλoίου  ξεπερναει τα 96 μέτρα ενώ το πλάτος του υπολογίζεται πάνω από 21 μέτρα.  

Θυμίζει επίσης ένα μικρό χωριό, καθώς το πλήρωμα ξεπερνάει σε αριθμό τα 100 άτομα. 

«Ζεσταίνονται» τα πρώτα δοκιμαστικά γεωτρύπανα στην Ήπειρο 

Την ίδια στιγμή, στη Ζίτσα Ιωαννίνων έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προεργασίες και μέχρι το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δοκιμαστικό γεωτρύπανο για την ανεύρεση υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το χερσαίο κοίτασμα μπορεί να καλύψει το 40% των αναγκών της Ελλάδας σε ενέργεια!

Σκρέκας: Το κοίτασμα των Ιωαννίνων θα καλύψει τις ανάγκες μας για 10 χρόνια

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top