Αναστολή σύμβασης εργασίας: Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης  

Τι ισχύει με την αναστολή καταβολής οφειλών και το επίδομα ανεργίας

ευρώ ΑΤΜ


Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι και με τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τον μήνα Δεκέμβριο, εργαζόμενοι επιχειρήσεων - εργοδοτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.  

Κορωνοϊός: Επεκτείνονται και τον Δεκέμβριο τα μέτρα οικονομικής στήριξης

Η αποζημίωση χορηγείται αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ τον μήνα. 

Για το ίδιο  χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές,  υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση  να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. 

Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων και για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες.

Μείωση ενοικίου και τον Δεκέμβριο σε επαγγελματίες

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ 

Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής εντός του μηνός, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, οι οποίες πρέπει να καταβληθούν τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που πρέπει να καταβληθούν τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.
 

Συνεχίζεται επίσης η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 

Όπως έχει ανακοινωθεί επεκτείνονται και όλα τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο κατά δύο μήνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top