Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση δύο μηνών για την πληρωμή

H κατάθεση πινακίδων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του myCAR

Την παράταση των τελών κυκλοφορίας προανήγγειλε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο επέκτασης των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο η δυνατότητα αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, για όσους αποφασίσουν να καταθέσουν πινακίδες.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα

Για το 2021, η κατάθεση πινακίδων θα γίνει ηλεκτρονικά και οι πολίτες θα τις κρατούν στο σπίτι, ωστόσο θα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα έως 30.000 ευρώ, εάν μπουν στον πειρασμό να κυκλοφορήσουν το όχημά τους, αν και έχουν δηλώσει ακινησία.

Πώς θα γίνει η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι στον «αέρα» η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με το όνομα, myCAR. 

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Φέτος η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει ψηφιακά

Μέσω αυτής, οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, μπορούν να το κάνουν ψηφιακά.

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια οχήματα

Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας. Το μόνο που θα χρειάζεται πλέον είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους. 

Με αυτό τον τρόπο, σταματούν οι επισκέψεις στις εφορίες για αυτό το θέμα, που - ούτε λίγο, ούτε πολύ - φτάνουν τις 630.000 ετησίως (ακινησίες και επανακυκλοφορίες).

Τέλη κυκλοφορίας: Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Διευκρίνηση: Για όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες τώρα (δηλαδή πριν ανοίξει η πλατφόρμα) γιατί πχ. λήγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου, μπορούν να το κάνουν με ραντεβού στην εφορία.

Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πλατφόρμα myCAR θα υπάρχει και μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top