Λέκκας: Γιατί πρέπει να γίνει άμεσα ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

«Το ρήγμα έπρεπε να έχει σπάσει μέχρι το 2020»

Ευ. Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη / ΕΡΤ 

Για ακόμη μία φορά ο Ευθύμιος Λέκκας χτυπά τον κώδωνα του κινδύνο, καθώς επίκειται ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει τονίσει, όπως λέει, ότι «πρέπει να γίνει άμεσα ένας σεισμός». 

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας είπε ότι «το ρήγμα της Ανατολίας αποτελείται από 13 κομμάτια, 13 τμήματα. Τα 12 τμήματα έχουν "σπάσει". Το τελευταίο τμήμα που έχει "σπάσει", έχει δώσει δηλαδή μεγάλο σεισμό, ήταν το 1999, στο Ισμίτ, στη Νικομήδεια. Το τελευταίο τμήμα που δεν έχει "σπάσει" από το 1999 μέχρι σήμερα είναι το ρήγμα νότια της Κωνσταντινούπολης, στον υποθαλάσσιο χώρο». 

Λέκκας για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Πόσο θα επηρεάσει την Ελλάδα;

Γιατί πρέπει να γίνει άμεσα ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας εξηγεί τον λόγο που οι επιστήμονες επιμένους ότι πρέπει να γίνει άμεσα ο επικείμενος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη. 

«Είχαν υπολογίσει οι διεθνείς επιστημονικές ομάδες ότι (το ρήγμα) έπρεπε να είχε "σπάσει" μέχρι το 2020. Όσο καθυστερεί συσσωρεύονται τάσεις και μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός».

«Επίσης όλο το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα γιατί είχαμε δύο σεισμούς στην Προύσσα και στο Κοβατσκίλι, ένα προάστιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είναι στις άκρες του ρήγματος και υποψιαστήκαμε ότι εδώ κάτι γίνεται».

Λέκκας για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: «Περιμένουμε έως και 7,8 Ρίχτερ»

«Πιθανόν να "σπάσει" και όλο το ρήγμα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει στην επόμενη πενταετία να υπάρξει ένα μεγάλος σεισμός, γιατί όσο περνάει το χρονικό διάστημα ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ μεγαλώνει και πάει στο 8, στο 8,2, οπότε καταλαβαίνετε ότι εκεί θα υπάρχουν τεράστιες απώλειες», πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top