Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινησιακά φορτισμένο το μήνυμα στους Βρετανούς

«Συνεχίζω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Βασιλιάς Κάρολος: Το Μήνυμα Στους Βρετανούς Για Το Πάσχα

Μήνυμα προς τους Βρετανούς έστειλε ο βασιλιάς Κάρολος με αφορμή τη Μεγάλη Πέμπτη των καθολικών.

Το ηχογραφημένο μήνυμα του βασιλιά ήταν διαφορετικό από τα άλλα, καθώς ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, μετά τη διάγνωση του καρκίνου, τόσο για τον ίδιο όσο και για την πριγκίπισσα Κέιτ.

Αποκάλυψη για την Κέιτ Μίντλετον: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Το μήνυμα μεταδόθηκε στη λειτουργία του καθεδρικού ναού στο Worcester σήμερα, Πέμπτη, ενόψει του Σαββατοκύριακου του Πάσχα. Μίλησε για μια «ειδική προσευχή» αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη λύπη» του που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Αλλαγή φρουράς στο Μπάκιγχαμ – Αναλαμβάνει ο Έντουαρντ τα ηνία

«Συνεχίζω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά», είπε και ανάγνωσε σημείο της Βίβλου το οποίο περιγράφει τη σκηνή που ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. 

«Ο στίχος, από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, που γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και, προς μεγάλη τους έκπληξη, τους έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Βασιλιάς Κάρολος

Συγκινησιακά φορτισμένο το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου για το Πάσχα / AP File Photo (Alberto Pezzali)

Ο μονάρχης είπε κάνοντας αυτό, ο Ιησούς έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και πως ως «έθνος χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε μια εποχή ανάγκης».

Επεσήμανε, ακόμα, ότι η κίνηση αυτή του Ιησού του θυμίζει τη δέσμευση που είχε κάνει στην αρχή της τελετής στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμά του, «όχι να υπηρετηθεί, αλλά να υπηρετήσει».

«Αυτό πάντα προσπαθούσα να κάνω και συνεχίζω να το κάνω με όλη μου την καρδιά», τόνισε.

«Το παράδειγμα του Κυρίου μας να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα», υπογράμμισε.

«Ο Θεός να σας ευλογεί αυτό το Πάσχα», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top