Μόσχα: Με τον Ερντογάν η πρώτη συνομιλία Πούτιν μετά το μακελειό

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία

Η τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό κέντρο της Μόσχας, με θύματα πάνω από 130 ανθρώπους, έφερε νέες αναταραχές στο γεωπολιτικό σκηνικό.

Μετά την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος, η άμεση εμπλοκή της Ουκρανίας στο αιματοκύλισμα φάνηκε να αποκλείεται, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ένα νέο κύκλο θεωριών και δηλώσεων.

Μακελειό στη Μόσχα: Επιμένει το ISIS - Ιδού ποιοι έκαναν την επίθεση

Παρόλο που το Κρεμλίνο δεν απέκλεισε την πιθανότητα ουκρανικής ανάμιξης, την οποία το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε την πρώτη του επικοινωνία μετά την επίθεση, συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ερντογάν πούτιν

Μόσχα: Με τον Ερντογάν η πρώτη συνομιλία Πούτιν μετά το μακελειό

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά θλίψη του για την τρομοκρατική επίθεση, καταδικάζοντας σθεναρά την αποτρόπαια πράξη.

Διάγγελμα Πούτιν: «Βρέθηκαν όλοι οι δράστες, θα διέφευγαν στην Ουκρανία»

Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη για ειρηνικό τερματισμό των κρίσεων στην περιοχή το συντομότερο δυνατό, ενώ δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως μορφής.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφερθεί στην επίθεση κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του AKP στην Άγκυρα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τη ρωσική κυβέρνηση και καταδικάζοντας την τρομοκρατία.

Ακόμα, τόνισε πως η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη, ανεξαρτήτως προέλευσης ή δραστών, και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Τουρκίας προς τον ρωσικό λαό.

Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε για συνέχιση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς την ως "κοινό εχθρό της ανθρωπότητας".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top