Μακελειό στη Μόσχα: Επιμένει το ISIS - Ιδού ποιοι έκαναν την επίθεση

Απαντούν στο «δεν είναι δουλειά του ISIS, αλλά των Ουκρανών»

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε φωτογραφία τεσσάρων ανδρών στο Telegram, μέσω του ενημερωτικού της δικτύου Amaq. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι άνδρες αυτοί είναι οι δράστες της επίθεσης στη Ρωσία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων.

Επίθεση Μόσχα: «Μου έδωσαν μισό εκατ. ρούβλια για να σκοτώσω»

Η ανάρτηση του Ισλαμικού Κράτους αφήνει να εννοηθεί ότι οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Ταυτόχρονα, η οργάνωση κάνει λόγο για "πόλεμο που μαίνεται" μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που μάχονται ενάντια στο Ισλάμ, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και η επίθεση στη Ρωσία.

 

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον τόπο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους» τονίζεται σε άλλο σημείο και προστίθεται πως «εισέβαλαν οπλισμένοι με πολυβόλα, πιστόλια, μαχαίρια και βόμβες στην αίθουσα συναυλιών και τρεις άρχισαν να πυροβολούν ανθρώπους, ενώ ο τέταρτος έβαλε φωτιά στον χώρο».

Με τον τρόπο αυτό, το Ισλαμικό Κράτος απαντά, στην ουσία, στην αρχισυντάκτρια του Russia Today, η οποία τόνισε νωρίτερα πως «δεν είναι δουλειά του ISIS, αλλά των Ουκρανών, το αιματοκύλισμα στον συναυλιακό χώρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top