Κέιτ Μίντλετον: Όσα γνωρίζουμε για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει

Δε θα παραβρεθεί στην πασχαλινή λειτουργία στο Ουίνδσορ

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η συγκινητική εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο

 

 

Με ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε στον βρετανικό λαό ότι μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο και έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες χημειοθεραπείες. 

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο 

Κέιτ Μίντλετον: Δε θα παραβρεθεί στην πασχαλινή λειτουργία στο Ουίνδσορ

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επιστρέψει στα καθήκοντά του αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, οπότε και θα επιστρέψουν στο σχολείο τα τρία του παιδιά. Όμως η οικογένεια δε θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπως αναμενόταν. 

Σοκαρισμένο το Twitter με την Κέιτ Μίντλετον: «Προσευχηθείτε γι' αυτήν»

Κέιτ Μίντλετον 1

Η Κέιτ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη ζωή της, όπως και πριν την επέμβαση, καθώς πιστεύει ότι αυτό θα τη βοηθήσει τόσο στην ψυχολογία της, όσο και στην αποθεραπεία της. 

Κέιτ Μίντλετον: Πότε έμαθε ο Ουίλιαμ ότι η πριγκίπισσα πάσχει από καρκίνο

Κέιτ Μίντλετον 2

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα επιστροφής της στα καθήκοντά της, και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα πάνε οι χημειοθεραπείες, στις οποίες υποβάλλεται. 

Κέιτ Μίντλετον: Τι γνωρίζουμε για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει

Ο Guardian μετά από την ανακοίνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας για την σοβαρή κατάσταση της υγείας της, δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα. 

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο μήνυμα για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον

Κέιτ Μίντλετον 3

Με τι είδους καρκίνο έχει διαγνωστεί;

Η Κέιτ έχει διαγνωστεί με μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου. Σε προσωπικό της μήνυμα που δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής (22/3), η πριγκίπισσα είπε ότι όταν υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή της δεν ήταν καρκινική.

Κέιτ Μίντλετον: Προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο!

Κέιτ Μίντλετον 4

Η χειρουργική επέμβαση, που έγινε στην κλινική του Λονδίνου, ήταν επιτυχής. Μετά από 13 νύχτες στο νοσοκομείο, η πριγκίπισσα έφυγε από την κλινική στις 29 Ιανουαρίου. 

«Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος», είπε την Παρασκευή. Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι δε θα κοινοποιήσει περαιτέρω ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τη μορφή ή το στάδιο του καρκίνου που ανακαλύφθηκε.

Η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε! Το βίντεο να ψωνίζει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ!

Τι είδους εξετάσεις έκανε;

Λεπτομέρειες για το είδος της εξέτασης δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι διαγνωστικές εξετάσεις για καρκίνο μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, βιοψίες κ.α. 

Κέιτ Μίντλετον 5

Η βιοψία είναι μια ιατρική διαδικασία που περιλαμβάνει τη λήψη ενός μικρού δείγματος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί σε μικροσκόπιο για να εντοπιστεί εάν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα. Η Κέιτ είπε ότι «οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος».

Κέιτ Μίντλετον: Δημόσια συγγνώμη για το photoshop στη φωτογραφία της

Τι κάνει αυτήν τη στιγμή;

Στο προσωπικό της μήνυμα, η πριγκίπισσα είπε ότι η ιατρική της ομάδα της συμβούλεψε να υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία. 

Κέιτ Μίντλετον 6

Η χημειοθεραπεία είναι μια θεραπεία όπου το φάρμακο χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φαρμάκων χημειοθεραπείας, αλλά όλα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Σταματούν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, γεγονός που τα εμποδίζει να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν στο σώμα. 

Μίντλετον: «Έχει χάσει πάρα πολλά κιλά. Δεν μπορούσε να κρατήσει το φαγητό»

Η Κέιτ είπε την Παρασκευή ότι βρισκόταν «στα αρχικά στάδια» της θεραπείας.

Πότε ξεκίνησε τη θεραπεία;

Σύμφωνα με τον Guardian η Κέιτ ξεκίνησε την προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Κέιτ Μίντλετον 7

Πότε θα τελειώσει η θεραπεία;

Είναι ακόμα στα αρχικά στάδια και η απόφαση για το πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί θα υπόκειται σε ιατρική συμβουλή.

Ανατροπή με την Κέιτ Μίντλετον - Μετά το Πάσχα η πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Η ψυχολογική της κατάσταση

Η ίδια ανέφερε ότι οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν «απίστευτα δύσκολοι» για εκείνη και την οικογένειά της, αλλά ήταν σε καλή διάθεση και επικεντρώθηκε στην ανάρρωσή της. 

Κέιτ Μίντλετον 8

«Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα μου», είπε στο μήνυμά της. Η πριγκίπισσα πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά προς το παρόν «πρέπει να επικεντρωθεί στην πλήρη ανάρρωσή της».

Φούντωσαν οι φήμες για την υγεία της Κέιτ μετά την απουσία του Ουίλιαμ

Η διάγνωσή της θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη;

Ναι. Όταν ο πεθερός της, ο βασιλιάς Κάρολος, κοινοποίησε τη διάγνωσή του για καρκίνο νωρίτερα φέτος, υπήρξε σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις για την πάθηση στον ιστότοπο του NHS.

Κέιτ Μίντλετον 9

Ο επικεφαλής του NHS περιέγραψε τη διάγνωση καρκίνου της Κέιτ ως «σοκαριστική», αλλά την επαίνεσε που μίλησε δημόσια για την πάθησή της. 

Η Amanda Pritchard, διευθύνουσα σύμβουλος του NHS England, δήλωσε: «Το να μιλάς ανοιχτά για αυτό είναι πραγματικά γενναίο και μπορεί να βοηθήσει άλλους να δουν τα ανησυχητικά συμπτώματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top