Η σορός του Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του - Τι θα γίνει με την κηδεία

«Ο Πούτιν βασανίζει" τον σύζυγό μου και μετά θάνατον», λέει η χήρα του

«Μυστική κηδεία, αλλιώς θα τον θάψουμε στη φυλακή», ήταν το τελεσίγραφο Πούτιν στη μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι / Βίντεο Mega

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιάρμις.

Απαρηγόρητες η χήρα Ναβάλνι κι η κόρη τους-Το συγκινητικό μήνυμα σε Twitter

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δε γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι.

Αλεξέι Ναβάλνι: «Τον σκότωσαν με μια γροθιά στην καρδιά»

Χθες, Παρασκευή, η μητέρα του Ναβάλνι, η Λουντμίλα, δήλωσε ότι Ρώσοι ερευνητές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του από το νεκροτομείο της απομακρυσμένης πόλης της Αρκτικής, του Σάλεκαρντ, μέχρι να συμφωνήσει εκείνη να τον θάψει ιδιωτικά.

Ο Πούτιν απάντησε στη χήρα του Ναβάλνι για το νόβιτσοκ

Η ίδια ανέφερε ότι αξιωματούχος της ζήτησε να συμφωνήσει με τα αιτήματα των αρχών, καθώς το πτώμα του Ναβάλνι έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται.

«Ο Πούτιν βασανίζει" τον σύζυγό μου και μετά θάνατον», λέει η χήρα του

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, η Γιούλια Ναβάλναγια, ζήτησε σήμερα από τις ρωσικές αρχές να παραδώσουν τη σορό του συζύγου της για να ταφεί και κατηγόρησε τον «δαιμονικό», όπως τον χαρακτήρισε, Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «βασανίζει» τη σορό του.

Σε ένα βίντεο διάρκειας έξι λεπτών, το οποίο ανέβασε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγορεί τον Πούτιν ότι κρατάει «όμηρο» τη σορό του συζύγου της και αμφισβητεί την χριστιανική πίστη του Ρώσου προέδρου, την οποία συχνά ο ίδιος επικαλείται.

Στο βίντεό της, συγκινημένη η χήρα του Ναβάλνι υποστηρίζει ότι ο Πούτιν ευθύνεται προσωπικά για το πού βρίσκεται η σορός του συζύγου της και ότι «βασανίζει» τον Ναβάλνι μετά θάνατον, όπως τον βασάνιζε και όσο ζούσε.

«Ήδη γνωρίζουμε ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη. Αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ. Κανένας αληθινός χριστιανός δε θα έκανε αυτό που κάνει ο Πούτιν με τη σορό του Αλεξέι», δήλωσε χαρακτηριστικά η μαυροφορεμένη Γιούλια.

«Δώσε μας πίσω τη σορό του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε τη νεκρώσιμη τελετή και να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο, στη γη, όπως είναι το έθιμο στην ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία», κατέληξε στο βίντεο η χήρα του Ναβάλνι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top