Ο Πούτιν απάντησε στη χήρα του Ναβάλνι για το νόβιτσοκ

«Αβάσιμες οι κατηγορίες. Ουδέν σχόλιο, επειδή είναι χήρα»

Θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι / Βίντεο αρχείου Star

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι για δολοφονία του επικριτή του Πούτιν με νόβιτσοκ.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ», λέει η σύζυγός του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, της Γιούλια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και χαρακτήρισε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της, ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα νόβιτσοκ.

Αλεξέι Ναβάλνι: Με μώλωπες η σορός του - Δεν την παραδίδουν στην οικογένεια

Όταν ο Πεσκόφ ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, λόγω της πρόσφατης χηρείας της. 

«Προφανώς πρόκειται για χυδαίες και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του επικεφαλής του ρωσικού κράτους, αλλά με δεδομένο ότι η Γιούλια Ναβάλναγια έγινε χήρα πριν από μερικές ημέρες, δε θα κάνω κάποιο σχόλιο», είπε. 

Tη Δευτέρα, η Γιούλια Ναβάλναγια κατήγγειλε: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου, Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Πούτιν σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου (…) Μαζί του θέλησε να σκοτώσει την ελπίδα μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας».

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια / AP Photo (Yves Herman)

Αναφορικά με τις καταγγελίες της χήρας του αντιφρονούντα ότι χρησιμοποιήθηκε νευροπαραλυτικός παράγοντας εναντίον του, ο Πεσκόφ απάντησε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για τις δηλώσεις αυτές», προσθέτοντας ότι «πρόκειται απλώς για αβάσιμες κατηγορίες διότι δεν στηρίζονται από τίποτα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί». 

Αλεξέι Ναβάλνι: «Δικαιολογημένες οι συλλήψεις των ανθρώπων που τον στήριξαν»

Ακόμα, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις συλλήψεις των ανθρώπων που απέτιναν φόρο τιμής στον Ναβάλνι, αφήνοντας μερικά λουλούδια σε μνημεία για τα θύματα πολιτικής καταστολής της σοβιετικής εποχής. 

«Οι δυνάμεις της τάξης ενεργούν στο πλαίσιο του νόμου», τόνισε. 

Θάνατος Αλεξέι Ναβάλνι

Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής στον Αλεξέι Ναβάλνι / (Michael Probst)

Αλεξέι Ναβάλνι: Πολίτες τίμησαν τη μνήμη του αφήνοντας λουλούδια

(AP Photo/Alberto Pezzali)

Αλεξέι Ναβάλνι

(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Τέλος χαρακτήρισε ζήτημα ρουτίνας την προαγωγή που έδωσε χθες ο Πούτιν σε υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών σωφρονιστικών αρχών, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του αντιφρονούντα. 

«Πρόκειται για συνηθισμένες διαδικασίες προαγωγής», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών σε φυλακή στον αρκτικό κύκλο, πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου. Ισχυριζόμενες ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι, η οποία θα διαρκέσει 14 ημέρες, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν παραδώσει ακόμη τη σορό του στην οικογένειά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top