«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ», λέει η σύζυγός του

Βίντεο με κομβόι που μεταφέρει τη σορό του από τις φυλακές

Αλεξέι Ναβάλνι: Βίντεο Από Τη Μεταφορά Της Σορού Του

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε». Αυτό ισχυρίστηκε σε δήλωση που έκανε η σύζυγος του μεγαλύτερου επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε φυλακές στον Αρκτικό Κύκλο. 

 

 

Η Γιούλια Ναβάλναγια, κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κρύβει τη σορό του συζύγου της γιατί περιμένουν να εξαφανιστούν τα ίχνη από το νευροπαραλυτικό παράγοντα νόβιτσοκ με το οποίο τον δηλητηρίασαν. 

Προειδοποίησε ότι θα κατονομάσει όλους όσοι τον δολοφόνησαν, καθώς και τους λόγους. 

Δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του συζύγου της για μια ελεύθερη Ρωσία και κάλεσε τους υποστηρικτές της «να πολεμήσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με ακόμα μεγαλύτερη μανία».

«Θέλω να ζήσω σε μια ελεύθερη Ρωσία, θέλω να οικοδομήσω μια ελεύθερη Ρωσία», δήλωσε η Ναβάλναγια σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα με τίτλο «Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι».

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε τον μισό μου εαυτό – τη μισή μου καρδιά και τη μισή μου ψυχή», δήλωσε η Ναβάλναγια. «Αλλά έχω ακόμα το άλλο μισό και αυτό μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να παραιτηθώ. Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη χώρα μας».

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ναβάλνι έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και κατέληξε.

Αλεξέι Ναβάλνι: Βίντεο με αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό του

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που εικάζεται ότι απεικονίζει τη στιγμή που μια αυτοκινητοπομπή βγαίνει μέσα στην άγρια νύχτα από τη φυλακή του «Πολικού Λύκου», μεταφέροντας τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι

Ναβάλνι: Σε νοσοκομείο στη βόρεια Σιβηρία η σορός του

 

 

Επίσης στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, πιθανόν συνοδεία της υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από τη φυλακή, όπου κρατείτο ο Ναβάλνι, ενώ όπως έγινε γνωστό η θερμοκρασία την ημέρα που πέθανε ήταν στους -30 βαθμούς Κελσίου. 

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι θεωρούν σχεδόν βέβαιο, ότι ο 47χρονος δολοφονήθηκε από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα. 

Αλεξέι Ναβάλνι: Με μώλωπες η σορός του - Δεν την παραδίδουν στην οικογένεια

Οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι είναι σίγουροι ότι δολοφονήθηκε από το καθεστώς του Πούτιν - AP

Οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι είναι σίγουροι ότι δολοφονήθηκε από το καθεστώς του Πούτιν - AP

Η μητέρα του Ναβάλνι έφτασε στη φυλακή το πρωί του Σαββάτου, μαζί με τον δικηγόρο του γιου της για να παραλάβουν τη σορό, όμως το προσωπικό αρνήθηκε να την παραδώσει. Μάλιστα της απαγορεύτηκε και σήμερα να παραλάβει τη σορό, τρεις μέρες μετά τον θάνατό του. 

Θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι - Το τελευταίο μήνυμα στη σύζυγό του

«Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα συνεχιστεί. Η αιτία θανάτου εξακολουθεί να είναι “απροσδιόριστη”. Λένε ψέματα, παίζουν με τον χρόνο και δεν το κρύβουν καν», δήλωσε η εκπρόσωπος, Kira Yarmysh, στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο Ιβάν Ζντάνοφ, επικεφαλής της εκστρατείας κατά της διαφθοράς που είχε ξεκινήσει ο Ναβάλνι, χαρακτήρισε τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές «ανήθικους ψεύτες» και «λακέδες» του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει καταφέρει ακόμα να παραλάβει τη σορό του, τρεις μέρες μετά τον θάνατό του - AP

Η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει καταφέρει ακόμα να παραλάβει τη σορό του, τρεις μέρες μετά τον θάνατό του - AP

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει την οικογένεια ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Ναβάλνι, κάνοντας όμως μια πρώτη αναφορά στο «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», κάτι που η οικογένεια αμφισβητεί.

Θάνατος Ναβάλνι: Η Δύση «δείχνει» Πούτιν και ζητά να λογοδοτήσει η Μόσχα

Διασώστης δήλωσε στη Daily Mail πως οι συνάδελφοί του στο ασθενοφόρο βρήκαν μώλωπες στο σώμα του Ναβάλνι, το οποίο βρισκόταν υπό αστυνομική φύλαξη στο νεκροτομείο του κλινικού νοσοκομείου Salekhard. 

«Τέτοιες ζημιές συμβαίνουν από σπασμούς. Το άτομο έχει σπασμούς, προσπαθούν να το συγκρατήσουν, αλλά οι σπασμοί μπορεί να είναι πολύ ισχυροί και γι’ αυτό εμφανίζονται οι μώλωπες», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top