Αλεξέι Ναβάλνι: «Τον σκότωσαν με μια γροθιά στην καρδιά»

Τι ισχυρίζεται Ρώσος ακτιβιστής - Τη σορό του ζητά η μητέρα του

Θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι - Βίντεο αρχείου κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μυστήριο παραμένουν τα αίτια θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε φυλακές στον ρωσικό Αρκτικό Κύκλο. Ρώσος ακτιβιστής ισχυρίστηκε πως ο μεγαλύτερος επικριτής του Πούτιν πιθανόν να σκοτώθηκε από μια γροθιά στην καρδιά, τεχνική που διδάσκονταν στο παρελθόν οι πράκτορες της KGB. 

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ», λέει η σύζυγός του

Ακτιβιστής ισχυρίστηκε πως ο Ναβάλνι πέθανε με μια γροθιά στην καρδιά

Ακτιβιστής ισχυρίστηκε πως ο Ναβάλνι πέθανε με μια γροθιά στην καρδιά

Ο Vladimir Osechkin, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net, δήλωσε στους Times ότι πιστεύει πως οι ρωσικές αρχές κράτησαν τον Ναβάλνι στο πολικό ψύχος πριν τον εκτελέσουν με τη συγκεκριμένη τεχνική.

Αλεξέι Ναβάλνι: Με μώλωπες η σορός του - Δεν την παραδίδουν στην οικογένεια

Επικαλέστηκε ως αποδεικτικά στοιχεία, σχόλια πηγής, η οποία εργάζεται στην αποικία κράτησης του Αρκτικού Κύκλου, όπου πέθανε ο Ναβάλνι και είπε ότι είδε μώλωπες στη σορό του. 

Μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε μώλωπες στη σορό του Ναβάλνι

Από την άλλοι συνεργάτες του Ναβάλνι, αλλά και η σύζυγός του έχουν δηλώσει ότι πιθανόν να δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ. Οι αναφορές για μώλωπες στη σορό του Ναβάλνι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. 

Θρίλερ με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι - Το τελευταίο μήνυμα στη σύζυγό του

Ναβάλνι: Δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα επιστραφεί η σορός του στη μητέρα του

Η σορός του Ναβάλνι μεταφέρθηκε στην πόλη Salekhard και το δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα της μητέρας του να της επιστραφεί στις 4 Μαρτίου. 

Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως η Λιουντμίλα Ναβάλναγια κατέθεσε προσφυγή για «παράνομες δραστηριότητες» σε δικαστήριο του Σαλεχάρντ, πρωτεύουσας της Αυτόνομης Εδαφικής Περιφέρειας Γιαμάλ-Νενέτων στη Ρωσική Ομοσπονδία, μιας απομακρυσμένης περιφέρειας της Αρκτικής όπου ήταν φυλακισμένος ο γιος της.

Η προσφυγή θα εξετασθεί κεκλεισμένων των θυρών, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η ομάδα του υπ' αριθμόν ένα εχθρού του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι έβαλε να σκοτώσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι και δεν επιστρέφει το πτώμα του στους συγγενείς του επειδή επιδιώκει να κρύψει τις αποδείξεις. Η προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ρωσικού σωφρονιστικού ιδρύματος, ο Ναβάλνι πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη σωφρονιστική αποικία Αρ. 3 του οικισμού Χαρπ, μια φυλακή υψηλής ασφαλείας στην οποία κρατούνταν από τα τέλη του 2023 και εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για «εξτρεμισμό».

Σε βίντεο που δόθηκε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα, η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία βρίσκεται επιτόπου από το Σάββατο, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να της παραδώσει «χωρίς καθυστέρηση» το πτώμα του γιου της.

Σύμφωνα με την ομάδα του εκλιπόντος, οι ρώσοι ερευνητές υποστήριξαν τη Δευτέρα πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν το πτώμα του Ναβάλνι πριν περάσουν τουλάχιστον 14 ημέρες, ώστε να «έχει εξετασθεί από εμπειρογνώμονες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top